x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dansul mortii de la Ciresica

Dansul mortii de la Ciresica

de Marius Tucă    |    09 Aug 2005   •   00:00
Dansul mortii de la Ciresica

Vineri, 5 august, Ciresica. Intr-o atmosfera de terasa de la inceputul anilor ’70, doua perechi dansau agale: sotii Basescu si sotii Tariceanu. Pareau ca uitasera pentru seara respectiva de razboiul pe care-l incepusera deunazi si se lasau purtati de muzica lui Gil Dobrica. Erau cu totii relaxati. Poate mai putin doamna Tariceanu, care s-ar fi potrivit mai bine intr-un club sau la Liberty Parade dansand pe muzica house. Parca, pe undeva, si intaiul marinar al tarii se simtea nitel stanjenit.

Vineri, 5 august, Ciresica. Intr-o atmosfera de terasa de la inceputul anilor ’70, doua perechi dansau agale: sotii Basescu si sotii Tariceanu. Pareau ca uitasera pentru seara respectiva de razboiul pe care-l incepusera deunazi si se lasau purtati de muzica lui Gil Dobrica. Erau cu totii relaxati. Poate mai putin doamna Tariceanu, care s-ar fi potrivit mai bine intr-un club sau la Liberty Parade dansand pe muzica house. Parca, pe undeva, si intaiul marinar al tarii se simtea nitel stanjenit. Blues-ul pe care tocmai il dansa nu-i prea punea in evidenta calitatile de presedinte-jucator. De-aia a si avut loc pana la urma dansul cu tiganca: pentru ca Traian Basescu sa poata lovi cu tot podul palmei puntea si sa-l vada o tara intreaga cum se manifesta cand are la indemana o piranda. Ar fi de remarcat, de asemenea, insistenta cu care televiziunile noastre au filmat imaginile cu cele doua cupluri de aur ale politicii romanesti. Din pacate pentru telespectatorii romani, aceleasi televiziuni nu ne-au dat nici un alt detaliu, nici o alta informatie despre aceasta masa de taina, la care cei patru dansatori ar fi stat mai bine de cinci ore. Dar cum televiziunile noastre sunt ahtiate dupa manele, proaste maniere si dans, publicul roman a fost vaduvit de o banala informatie, asa ca am ramas doar cu amintirea fustelor tiganesti ravasind locul unde alta data s-a aflat celebra suvita prezidentiala.

Luni, 8 august, Bucuresti. Presedintele Traian Basescu, proaspat bronzat si intors de la mare, il executa public, intr-o emisiune de radio, pe prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu. Nimic, dar nimic, nici calcanul, nici spritul de vara si nici macar dansul tigancii nu l-au facut pe marinarul nostru sa uite ca inginerul Tariceanu i-a stricat ploile cu anticipatele. Cam asta ar fi concluzia publicului care i-a vazut in week-end la televizor pe terasa de la mare. Doar cei care-l cunosc bine pe Traian Basescu au stiut ca Tariceanu a avut parte la Ciresica, in acordurile lui Gil Dobrica, de dansul mortii. Singura intrebare care ramane dupa toata aceasta intamplare este: Dar cu doamna Tariceanu ce-ati avut, domnule presedinte?

×
Subiecte în articol: editorial