x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Între timp, la guvern...

Între timp, la guvern...

de Maria Coman    |    07 Apr 2016   •   12:20
Între timp, la guvern...

Ar fi multe lucruri poate mai importante de comentat zilele acestea, dar eu aş vrea să vă vorbesc despre ordinea de zi a şedinţei de guvern de pe săptămâna în curs. Printre actele normative, de exemplu,  „Proiect de hotărâre privind aprobarea stemei comunei Băţani, judeţul Covasna, Proiect de hotărâre pentru stabilirea zilei de 10 aprilie ca Ziua Sportului Curat”, nişte schimbări de prefecţi, nişte tratate internaţionale.

Nimic despre scandalul legat de grădiniţie şi modul în care mai bine de jumătate dintre ele funcţionează la limita legii. Nimic despre nevoile financiare ale diverselor domenii. Sunt sau nu bani pentru creşterea indemnizaţiilor de creştere a copilului? De ce e nevoie să bage în insolvenţă atâtea companii de stat? O discuţie despre salarii, dar în care e vorba despre restricţii şi mai degrabă despre ce nu se poate face decât despre ce se poate face.

Nimic despre bacteriile din spitale. Nimic despre faptul că nici acum, după luni de zile, nu ştim care e sursa îmbolnăvirilor cu E-coli, care au ucis mai mulţi copii.
Nu mi-e clar în condiţiile acestea dacă guvernul Cioloş guvernează în România sau într-o lume ideală, unde problemele grave au fost rezolvate şi un executiv are timpul şi liniştea necesare să se ocupe de alte lucruri. Cum ar fi Ziua sportului curat. Nu zice nimeni că nu e importantă. Totuşi...

 

 

×