x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale La Ministerul Transporturilor, comunicare a la Radio Erevan

La Ministerul Transporturilor, comunicare a la Radio Erevan

de Serban Cionoff    |    16 Dec 2018   •   13:52
La Ministerul Transporturilor, comunicare a la Radio Erevan

Dacă mai era nevoie de un exemplu relevant pentru a susține ruptura între ceea ce se petrece în realitate și ceea ce știu (sau cred) unii demnitari, atunci dialogul pe care Mihaela Bîrzilă l-a avut azi dimineață cu ministrul Transporturilor, Lucian Șova, este prin excelență relevant. Așadar, în urma apelurilor pasagerilor trenului 965 care a plecat aseară la ora 21,20 din București și urma să ajungă la Timișoara azi dimineață, dar a rămas de la orele 3 și jumătate înțepenit la Orșova, redacția canalului Antena 3 l-a contactat pe titularul portofoliului transporturilor. Asta numai după ce funcționarul public abilitat să realizeze comunicarea instituțională cu mass media nu le-a mai răspuns la telefon…

 Foarte adevărat, domnul ministru Lucian Șova a răspuns solicitărilor colegilor de la Antrena 3, numai că, iertat să fiu, discuția numai a dialog nu aducea. Pentru că la mai fiecare întrebare la obiect pe  care jurnalista o punea despre cum stau treburile cu cei peste 300 de pasageri rămași nu doar în trenul înțepenit la Orșova, cât mai ales fără nici-un răspuns din partea personalului CFR aflat la post, domnul ministru venea cu o contrazicere. Care contrazicere dovedea că nu întotdeauna domnul ministru este la curent cu situația din teren.

 Apoteoza reprezentând-o acea secvență în care ministrul Lucian Șova făcea, la telefon, afirmația că trenul care stătea de opt ore în gara Orșova a plecat la ora 10,30. Fiind numaidecât contrazis, pe la ora 11 și ceva, de către cei aflați la fața locului care i-au spus că informația este … numai parțial adevărată. Adică a plecat un tren din gara Orșova, dar nu trenul în care stau trei sute și ceva de oameni, de azi noapte, de la ora trei și jumătate. Tren care foarte adevărat, s-a mișcat și el, dar numai… câțiva metri. De fapt, s-au mișcat doar două vagoane din garnitură, dar grosul garniturii- opt vagoane!- au rămas în tunel.

 Curat răspuns demn să intre în galeria bancurilor cu Radio Erevan! După modelul clasic: nu a fost vorba despre o mașină Volga ci despre o bicicletă Pionier și nu i-a fost făcută cadou ci i-a fost furată din fața casei.  A fost,atunci, nevoie ca inimoasa gazetară Mihaela Bîrzilă să stăruie asupra acestei situații absolut  inacceptabile, invitându-l pe unul dintre pasagerii trenului să discute direct cu domul ministru. Discuție în finalul căreia domnul Lucian Șova a prezentat scuze și a dat  asigurări că va verifica situația, urmând să ne fie comunicate concluziile. Profitând de ocazie, domul ministru a făcut și o referire la faptul că deficiențele înregistrate în asigurarea fluenței și securității transportului feroviar, se datorează în special alocărilor bugetare insuficiente. Motiv pentru care se impun măsuri urgente.

  Cât privește asigurarea pe care ne-a transmis-o, tot azi dimineață, pe canalul Antena 3, domnul ministru Lucian Șova cum că la CFR întreținere există  resursele umane necesare întreținerii infrastructurii feroviare nu ne rămâne decât să sperăm că aceste resurse umane vor lucra într-o cu totul altă manieră decât cea în care au acționat, în situația de față, cadrele specializate din sectorul de comunicare al CFR sau al ministerului!        

×
Subiecte în articol: Lucian Șova