x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Latraul

Latraul

de Marius Tucă    |    08 Noi 2005   •   00:00

Sa vina primarul "care este" si sa se mai faca o data ca-i arata biletul ala de externare, si a scapat o tara intreaga de latrau…

Pierdut o buna bucata de vreme prin birturile politicii, baiatul si-a facut o reintrare in forta pe scena publica, cu vreo doi anisori in urma. Proasta inspiratie a revenirii l-a adus fata-n fata cu Vanghelie, "care este" si l-a bagat sub masa la o emisiune televizata. Statut si nevorbit, baiatul nostru, sigur pe el, aproape ca acum, s-a napustit asupra lui Vanghelie, muscandu-l din toate partile. Revenirea se anunta deja glorioasa cu Vanghelie Marian pe post de prada usoara pana cand acesta din urma a dus mana la dosar sa scoata nu stiu ce act.

Baiatul nostru, catelusul care pana atunci era gata sa rupa lantul, s-a inmuiat tot si a devenit palid la fata cand "alde Marean" a vrut sa prezinte telespectatorilor biletul de externare al latratorului din nu stiu ce clinica. Latratul de pana atunci s-a transformat brusc intr-un schelalait din ce in ce mai stins, astfel incat pana la sfarsitul emisiunii s-a auzit prin studio doar "care este", care chiar ii pusese zgarda catelusului nostru.

Au mai trecut anii si, odata ajuns la putere dintr-o intamplare pe care n-a inteles-o atunci si, se vede treaba, nici acum, de vreme ce-l injura in fiecare zi tocmai pe cel care l-a ajutat sa fie acolo unde e, a devenit un catelus de partid si de stat foarte rau. Nu trece o zi fara ca baiatul nostru sa nu latre pe un post de televiziune, pe doua posturi de televiziune, pe toate posturile de televiziune! Si latra cu toata gura si toata ziulica, si asta-l impiedica sa-si mai aduca aminte vremea cand era o potaie platita din banii unui bastan al petrolului. Nu stiu cum se face ca pe-asta nu-l latra. Inca! Asta si pentru ca lantul ca si osul sunt in continuare in mana lui. In rest, latratura sa acopera de la presedinti de tara, procurori generali pana la consilieri prezidentiali si fosti presedinti de partid. Si nu se mai opreste, mai ales cand vede ca e bagat in seama, indiferent de aberatiile pe care le latra.

Cred ca baiatul nostru, catelusul de serviciu, de partid si de stat nu poate fi oprit decat de Marian Vanghelie. Sa vina primarul "care este" si sa se mai faca o data ca-i arata biletul ala de externare, si a scapat o tara intreaga de latrau…

×
Subiecte în articol: editorial