x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Meandre

Meandre

de Marius Tucă    |    27 Sep 2005   •   00:00

Obisnuiti sa se miste intre Vila Lac 1 si Vila Lac 2, Basescu si Tariceanu sunt nevoiti acum, cand Romania a ajuns toata un lac, sa includa in traseul lor si Lac 3. Fiecare in felul sau a facut ochii mari la saracia scoasa in cale de inundatii ca si cand n-ar fi stiut de ea, ca si cand n-ar fi existat.

Nimeni nu trece mai usor decat poporul nostru mult incercat de la parastas la "chef de chef", de la intonarea imnului national la "da mama cu biciu-n mine". E de ajuns sa urmarim cum in paralel, dar in acelasi timp, cu viitura, cetatenii au iesit sa pescuiasca la drumul mare. Spectacolul, cat de grotesc ar parea, este spectacolul saraciei. Dezastrele care s-au abatut asupra Romaniei in acest an au scos la suprafata, in vazul intregii lumi, ceea ce stiam cu totii: saracia! Nevoile! Neamul! Obisnuiti sa se miste intre Vila Lac 1 si Vila Lac 2, Basescu si Tariceanu sunt nevoiti acum, cand Romania a ajuns toata un lac, sa includa in traseul lor si Lac 3.
Fiecare in felul sau a facut ochii mari la saracia scoasa in cale de inundatii ca si cand n-ar fi stiut de ea, ca si cand n-ar fi existat.

N-aveau de gand, probabil, dupa campania electorala de anul trecut, s-o vada si sa mai auda de Romania profund saraca pana la alegerile viitoare. Luati de aici, Basescule, Taricene, luati apa cu saracie, peste cu namol si disperare cu viitura. Stiu, e nasol ca v-ati trezit dintr-o data coborati de pe caii mari ai integrarii direct in "Tara lu’ peste" prins in drum. Si asta e tot tara voastra! Mai ales asta e tara voastra! Luati-va cizmele de cauciuc si veniti sa dati o mana de ajutor sa prindem crapu’ asta care s-a inmultit nepermis si mananca tot oxigenu’ din lacuri de-i lasa pe bietii concesionari fara aer si fara bani. Si cand toate apele se vor fi retras, tot o sa va mai ramana un loc pe care sa-l vizitati: "Podul de la Maracineni".

Chiar asa, de ce v-ati inghesuit amandoi sa va luati acelasi pod? N-ar fi mai bine sa impartiti fiecarui ministru cate-un pod? Poate asa o sa organizam la inceput de noiembrie cateva duble-sprituri in direct, la televiziune, la o viitura de varf. Apropo, viitura prognozata de specialisti, de la ora 6:00 - sase, vine viitura! - , s-a amanat datorita meandrelor, de la Tariceanu citire. Astfel am aflat si noi cat i-a trebuit apei sa ajunga. Nu mai putin de cincisprezece ani. De la meandrele concretului la meandrele viiturii!

×
Subiecte în articol: editorial