x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Misiunea doamnei Adriana Saftoiu

Misiunea doamnei Adriana Saftoiu

de Sorin Roşca Stănescu    |    15 Apr 2013   •   14:24

Noul purtator de cuvant PDL a nimerit acolo ca musca in lapte. Si se zbate pentru a nu-si zborsi aripioarele. Unii anunta o ofensiva impotriva ministrilor liberali - la care, din complezenta, este adugat si Constantin Nita al PSD - carora le vor capul. Sa-i dea Ponta afara din guvern. Altii vorbesc, tot mai insistent, despre o motiune de cenzura. Sa plece deci guvernul tot. Doamna Adriana Saftoiu este prinsa in menghina celor doua tabere. Cum iese din ea? Si cum poate proteja imaginea PDL?

Abia terminat zbuciumatul congres PDL si din nou, atunci cand opinia publica se astepta mai putin, fiecare trage in alta directie in acest partid. Cu numai doua zile inainte ca Guvernul Ponta 2 sa-si asume raspunderea pentru legea restituirii proprietatilor, iata ca fruntasii PDL nu prea stiu in ce directie sa apuce. Doamna Andreea Paul, in numele unor colegi din partid, banuiesc destul de multi, a solicitat demiterea din guvern a ministrilor liberali plus Constantin Nita de la PSD. Cererea i-a fost adresata premierului Victor Ponta. Acesta ar trebui ca, intr-un timp rezonabil, dupa o matura chibzuinta, sa decida ce e de facut.

Pe de alta parte, alti PDL-isti, tot in numele partidului, intentioneaza sa depuna o motiune de cenzura, profitand de prima asumare de raspundere a Guvernului Ponta 2. Si acestia nu se gandesc singuri. Ci impreuna cu colegii de la UDMR. Care si ei se gandesc, cum spunea Kelemen Hunor. Este de presupus ca si parlamentarii PP-DD isi exercita dreptul de a se gandi la o motiune.

De cateva zile, doamna Adriana Saftoiu s-a intors in sanul navei mama, in PDL-ul pe care l-a parasit cu mai multi ani in urma. Atunci cand a ales sa-l insoteasca pe Traian Basescu in lunga sa aventura prezidentiala. Si dupa un popas de cativa ani la PNL, care i-a asigurat si un mandat de parlamentar. Acum, doamna Saftoiu primeste, spre surpriza generala, dificila si riscanta misiune din partea noului PDL, cel de dupa ultimul congres, de a fi purtatorul acestuia de cuvant si de imagine.

Ei bine, asteptam mesajul doamnei, asteptam sa ne spuna daca PDL ia sau nu taurul USL de coarne. Si da cu el de pamant printr-o motiune de cenzura. Daca chiar exista o asemenea intentie, ea ar trebui facuta de urgenta, cat se poate de transparenta. In primul rand pentru a nu-i deruta pe propriii parlamentari. Pe PDL-istii care nu stiu incotro sa o apuce. In al doilea rand pentru ca, numai printr-un mesaj clar, pot fi mobilizate si celelalte forte ale opozitiei. Si, in al treilea rand, este de presupus ca si electoratul PDL asteapta un mesaj clar.

Dar, pentru a lua taurul de coarne, domna Saftoiu trebuie, in prealabil, sa o faca knockout pe doamna Andreea Paul. Care s-ar putea sa riposteze.

Si, daca tot ne gandim la doamne, mai trebuie introdusa in ecuatie si Elena Udrea. Care sta in partid pentru a pleca. Si nu singura.

Pana la urma, doamna Adriana Saftoiu al cui purtator de cuvant este? Al carui PDL? Al PDL-ului care vrea motiune de cenzura? Al PDL-ului care vrea mai putin - doar demiterea unor ministri? Al PDL-ului domnului Vasile Blaga cu Elena Udrea inauntru? Sau al PDL-ului lui Blaga fara Udrea? Din aceasta dilema, Adriana Saftoiu este o artista, daca scapa cu fata curata.

Sursa: CorectNews

×