x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Pe la mese, pe sub mese

Pe la mese, pe sub mese

de Sorin Roşca Stănescu    |    25 Mar 2013   •   13:22

La scurt timp după ce Traian Băsescu a declarat ritos că îşi alege singur masa la care va sta, un curent politic periculos a fost declanşat. Se vorbeşte, iată, de o nouă suspendare a preşedintelui. Fără doar şi poate, o asemenea măsură ar reprezenta un atentat la statul de drept. Pentru că ar distruge cea mai rezistentă fibră a naţiunii române. Cea reprezentată de umor. Victor Ponta, chiar dacă spune că nu este un analist politic, are dreptate. Pediştii, pedeliştii şi cum s-or mai numi ei trebuie lăsaţi în pace. Iar noi, la rândul nostru, să fim lăsaţi în pace pentru a putea urmări în linişte spectacolul.
   
Este foarte interesant, de pildă, de văzut pe la ce mese se va rătăci Traian Băsescu până când va alege. Umblând aşa printre mese, locatarul de la Cotroceni ar trebui să se ferească de coaja de banană. Pentru că, Doamne fereşte, să nu îşi continue cumva căutarea patinând pe sub mese.
   
Doamnei Udrea i se spune Woodrea. E bănuită că face vrăji. Sunt cetăţeni animaţi de bună-credinţă care îl trimit pe Vasile Blaga la Jose Manuel Barroso. Să-i dea acesta cele 11 porunci ale pactului de coabitare cu Traian Băsescu. Alţii solicită de urgenţă un desant al lui Philip Gordon, pentru a rezolva, cum ştie el mai bine, criza de la Bucureşti.
   
Sunt români de bună-credinţă care îşi exprimă îngrijorarea cum că votul de la Congresul PDL a fost influenţat de comunistii de la Moscova, grupaţi în jurul site-ului Vocea Rusiei, care vor să ne scoată din Europa. Alţii spun că nu. Că acţionează o forţă internă malefică, strâns unită în jurul lui Dan Voiculescu şi al Antenei 3.
   
Până când Elena Udrea va avea unde să-şi depună plângerile – pentru că, până una alta, comisia de contestaţii a Congresului PDL a fost desfiinţată, pe motiv că alegerile au fost perfect corecte, şi nu imperfect corecte – sau până când se va ajunge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau la o soluţie a Curţii Constituţionale a României, sunt tot mai insistente sugestiile în sensul unui jurământ pe Biblie. Cei aproape 5.000 de participanţi la Congres ar trebui căutaţi de procurorii de la DNA şi siliţi să jure pe Biblie şi pe capota unor maşini cu girofar că nu au votat-o pe frumoasa doamna Elena Udrea. Să jure şi Blaga!
   
Este păcat că s-a terminat acest congres prea devreme. Înainte de a sosi rezultatele votului din diaspora. Înainte ca domnul Baconschi să apuce să-i suie într-un charter pe măscăricii de la Paris, posesori şi purtători de măşti. Dacă am mai fi aşteptat puţin, acelaşi domn Baconschi putea pune la punct şi votul prin corespondenţă. Ar fi câştigat pisicuţa împotriva buldogului cu 99 la sută.
   
Acum, nădejdea omului care umbla pe la mese, pe sub mese ar putea fi ori acel Mihail Neamţu, care juca scena balconului împreună cu Macovei la mansarda garajului suspendării, ori chiar Ioana Băsescu, care a înscris “Mişcarea Populară” la tribunal, întemeind astfel partidul de familie. Nu vă grăbiţi cu suspendarea! Lăsaţi omul să umble printre mese, pe sub mese.

Sursa: CorectNews

×