x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale EDITORIAL SORIN ROŞCA STĂNESCU: Puteri paranormale

EDITORIAL SORIN ROŞCA STĂNESCU: Puteri paranormale

de Sorin Roşca Stănescu    |    13 Feb 2013   •   15:28
EDITORIAL SORIN ROŞCA STĂNESCU: Puteri paranormale

Am afirmat despre domnul Sebastian Ghiţă, patronul României TV, ba că este ofiţer acoperit, ba că este simplu informator SRI. Am mai spus despre domnia sa că a fost racolat de generalul Gioni Popescu şi împins in mari afaceri de IT de un alt general, Zamfir. Tot de la SRI. Ca urmare, acesta pune pe seama mea acte, fapte şi complicităţi care, dacă ar fi adevărate, ar conduce la o concluzie seducătoare. Şi anume că am puteri paranormale.
   
De ce cred eu că trebuie clarificat statutul real al domnului Sebastian Ghiţă? Din simplul motiv că societăţii româneşti nu-i poate fi indiferent faptul că un ofiţer acoperit sau un informator al unui serviciu secret poate să facă parte dintr-un trust de presă, chiar să-l patroneze, sau să facă parte din Parlamentul României, chiar din Comisia care supraveghează respectivul serviciu secret. Sau să facă uriase afaceri cu statul, inclusiv cu respectivul serviciu secret, în care reprezentanţii acestuia îl împing în faţă şi îl ajută mereu şi mereu să câştige competiţia cu societăţile rivale de IT, care nu sunt interconectate cu SRI. Şi dacă societăţii româneşti nu-i poate fi indiferent statutul unor asemenea persoane, atunci, cumva, trebuie ruptă pisica.
   
Este acum momentul cel mai bun pentru ca, pornind de la un caz denunţat public, cel al domnului Sebastian Ghiţă, să fie declanşată o dezbatere politică, la capătul căreia Parlamentul să finalizeze legile siguranţei naţionale, care să prevadă, în mod expres, interdicţia informatorilor serviciilor secrete ori ofiţerilor acoperiţi de a face parte din anumite structuri, cum ar fi puterea legislativă, puterea executivă, partidele politice, sindicatele sau presa. Din simplul motiv că în fiecare dintre aceste instituţii, influenţa pe care o poate juca un asemenea individ, care lucrează la ordin, nu poate fi decăt nocivă.
   
Eu utilizez o licenţă atunci când vorbesc despre ofiţerii acoperiţi. Aceştia există, dar există şi simpli informatori ai serviciilor secrete infiltraţi în instituţii. Care nu au beneficiat de o pregătire specială. Vreau să precizez că nu am intenţionat să-i jignesc pe ofiţerii acoperiţi atunci când l-am asimilat acestei categorii pe domnul Sebastian Ghiţă. Dincolo de această precizare, însă, mai sunt necesare şi altele. Domnul deputat Sebastian Ghiţă, atunci când a fost votat de către o bună parte dintre parlamentari pentru a face parte din Comisia de control a activităţii SRI, a jurat cu mâna pe Biblie şi a semnat un document conform căruia el nu colaborează cu niciun serviciu secret. Dacă adevarul este cel pe care îl afirm eu, atunci a jurat strâmb şi a dat o declaraţie în fals. Acest lucru trebuie verificat. La fel cum niciodată nu este prea târziu pentru a fi verificat modul în care omul de afaceri Sebastian Ghiţă a reuşit uluitoarea performanţă de a câştiga aproape toate contractele importante cu statul, fiind de fiecare dată sprijinit prin intervenţii directe ale generalului Zamfir de la SRI sau de subordonaţi ai acestuia.

Dar de aici şi până la alegaţiile domnului Ghiţă conform cărora eu aş face parte dintr-un fel de conspiraţie sovietică şi apoi rusească, alături de persoane pe care abia le cunosc, Voiculescu şi Niculae, este o distanţă ca dintre normal şi paranormal.

Sursa: CorectNews

×