x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Thriller: România guvernează lumea

Thriller: România guvernează lumea

de Cristina Bazavan    |    10 Ian 2009   •   00:00

De câteva zile, agenţiile de presă au anunţat că filmul "Road to Perdition" nu mai există, fiind considerat nerealizat vreodată şi retrăgându-i-se dreptul de difuzare pe orice canal sau suport. Munca lui Paul Newman şi a lui Tom Hanks, nominalizările la Oscar, ba chiar şi statueta câştigată de directorul de imagine Conrad L. Hall au fost anulate, iar premiul i se va retrage câştigătorului.



Conrad se află în situaţia delicată de a i se anula munca din ultimii zece ani: dreptul de difuzare a unor filme ca "American Beauty", "Love Affair", "A Civil Action", "Declaration of independence" să fie ridicat, iar filmele să fie şterse din orice arhivă sau bază de date.
în aceeaşi situaţie se află şi filmele "Pret-a-porter", "Doctor T and the women", "Gosford park", realizate de Robert Altman. Hellen Mirren este şi ea implicată în acest incident fără precedent în istoria filmului, urmând a-i fi ridicat Oscarul pentru "Gosford Park" şi cel pentru "The Queen", iar filmul lui Stephen Frears să fie scos de pe piaţă.

Cel de-al patrulea Oscar al lui Katherine Heburn pentru filmul "On golden pond" va fi retras, în aceeaşi situaţie aflându-se şi Oscarul lui Henry Fonda pentru acelaşi film.
Pelicula "A walk in the clouds" este supusă aceloraşi reguli din cauza lui Anthony Quinn.
Ultimele trei filme ale lui Francis Ford Coppola, ultimele două ale lui Woody Allen, ultimele patru ale lui Diane Keaton, ultimele trei ale lui Jack Nicolson, precum şi ultimele patru, respectiv cinci ale lui Al Pacino şi Robert de Niro vor fi retrase de pe piaţă sau oprite din producţie.

Experţii financiari spun că nu pot evalua efectele de domino ale acestui incident, dar cred că pierderile financiare depăşesc cu mult bugetele cumulate ale României, Poloniei şi Ungariei.
Reprezentanţii sindicatelor industriei de profil sunt înmărmuriţi în faţa unei declaraţii care anunţă că "nu există excepţii. Legea este pentru toţi în democraţie".
Producătorii cercetează cu atenţie biografiile fiecărui membru al echipelor de filmare, oricare angajat care a depăşit vârsta de 65 de ani poate duce la retragerea filmului de pe piaţă. Scenariştii spun că în filmele viitoare nu vor mai exista bunici, iar vieţile personalităţilor istorice vor fi ecranizate până la momentul la care au împlinit 65 de ani, întrucât de la această vârstă nu mai există actori care să interpreteze rolurile sau dacă există nu pot fi plătiţi. "Viaţa de după 65 de ani nu ne mai interesează. Trăim în epoca tinereţii fără bătrâneţe, nu?", a spus purtătorul de cuvânt al scenariştilor.
În cel mai urât dintre thrillere, România guvernează lumea şi distruge industria filmului în două zile. Nici industria muzicii nu se simte bine: Leonard Cohen şi Rolling Stones sunt închişi în casă.

×
Subiecte în articol: editorial