x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Un Basescu usor buimac

Un Basescu usor buimac

de Sorin Roşca Stănescu    |    16 Mar 2013   •   11:21

Domnul cu numele de mai sus se incurca in minciuni. Rau de tot. O sa aflati acum in ce fel. Dar inainte, sunt silit sa-mi exprim o nedumerire. Cum de este posibil ca statul roman sa plateasca o suma uriasa pentru intretinerea Administratiei Prezidentiale, transformata in al doilea guvern al Romaniei, si a intregii ciurde de consilieri de acolo si de asa-zisi specialisti, iar aceasta sa fie incapabila sa-i puna la dispozitie sefului informatii si date reale? Ca sa nu se mai faca de ras. Si acum, despre minciuni.
   
Intr-o analiza anterioara, cu titlul “Marele razboi al marilor parchete”, m-am referit, in cateva randuri, la isprava savarsita de Calin Nistor, actualul sef DNA, care, sarind peste ierarhie, peste seful Morar, i-a cerut, in septembrie 2007, capul ministrului liberal al Muncii, Paul Pacuraru. Sub motiv ca acesta este corupt. De fapt, nu avea decat cateva inregistrari schioape. Dupa un simulacru de ancheta, un an mai tarziu, in septembrie 2008, Basescu – care, prin semnatura sa, declansase, de fapt, cercetarile – il elimina din Guvern pe Pacuraru. Abia in 2011 nevinovatia acestuia este dovedita definitiv si irevocabil in justitie. Onoarea unui om a fost terfelita. Cariera aceluiasi om a fost distrusa. Asupra Guvernului Tariceanu a fost aruncata o galeata cu laturi.
   
Tot atunci, in 2008, la scurt timp dupa ce Pacuraru s-a dovedit a fi nevinovat, Basescu se lamenteaza. Citez: “L-am revocat din functie pe Pacuraru, da? Era ministrul Muncii. L-am revocat si pe Chiuariu. Acum eu ce sa-i spun lui Pacuraru?”. Avea ce sa-i spuna. Sa-i ceara iertare. Dar nu a facut-o. Si ce a urmat? In urma cu cateva zile, la Digi 24, acelasi Basescu, nu altul, declara, referindu-se la acelasi Calin Nistor, nu la altul: “Exceptional. Exceptional CV, exceptional. Sa candideze sau sa fie propus”. De trei ori “exceptional” in trei randuri, despre acelasi personaj pe care, nu cu multa vreme in urma, il acuza.
   
Culmea aiurelii de care este trasnit Traian Basescu se intampla chiar azi. Cand, sub presiunea Cotroceniului, Administratia Prezidentiala, in numele sau, publica in “Jurnalul National” un drept la replica. In care protesteaza pentru faptul ca eu as fi taxat drept ilegal documentul prezidential semnat de presedinte si care a declansat anchetarea lui Pacuraru. Nu am facut-o. El minte. Sau mint, in numele sau, consilierii. Dar acum o fac. Repar omisiunea. Actul semnat atunci de Basescu a fost ilegal. Si a distrus onoarea si cariera unui om.
   
Daca Traian Basescu minte cu buna stiinta, este foarte grav, pentru ca, desi demis politic de catre popor, el ocupa, totusi, fie si abuziv, importanta functie de presedinte al Romaniei. Iar dezinformarile pe care le genereaza pot aduce statului grave prejudicii. Daca mint si consilierii sai, este cu atat mai grav. Cetatenii nu ii platesc pe acestia ca sa minta. Dar daca mint doar consilierii, in numele lui Basescu, iar acesta pur si simplu sufera de amnezie? Pai atunci e si mai grav.
   
Sa facem, totusi, un exercitiu de memorie. Poate isi aduce aminte domnul Traian Basescu si ii raspunde senatorului Valer Marian in ce scop a trimis doi subofiteri SPP la Hong Kong, pentru a le rasfata, timp de zece zile, pe doamnele Alina Ghica si Ioana Haineala de la CSM. Poate ca acum Basescu nu o s-o mai dea in bara. Cu raspunsul.

Sursa: CorectNews

×