x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Avocatul Temisan in Chicago

Avocatul Temisan in Chicago

de Raluca Grintescu    |    29 Sep 2006   •   00:00
Avocatul Temisan in Chicago
VEDETE
Cum te-ai pregatit pentru noul rol (avand in vedere ca ceilalti au repetat cu mult timp inainte) si cum crezi ca se va plia pe caracterul tau?
Deocamdata repet acasa cu Monica, pe text, deoarece repetitiile la teatru inca n-au inceput. Nu e usor, tinand cont ca Monica e o profesionista. Incerc sa suplinesc in cateva saptamani ceea ce ea a facut in ani de scoala. Cat despre caracterul personajului… sper sa imi ajute multele filme cu avocati vazute pana acum.

Ai reusit sa treci de castingul initial din 2004. Cum se face ca Stefan Banica jr a castigat totusi rolul? Ce s-a intamplat, mai exact?
Intr-adevar, noi doi castigaseram rolul, dar eu semnasem deja un contract pentru un turneu in Germania pe care nu aveam cum sa nu-l onorez. Nestiind ca va dura peste un an pana vor pune "Chicago" pe scena TNB, m-am retras elegant.

Ce simti cand te gandesti la "munca" pe care o vei avea?
Toata aceasta "munca" o simt ca pe o provocare venita sa-mi intregeasca statutul de artist. Va fi o experienta benefica.

Ce vei aduce nou personajului Billy Flynn?
Sigur ca fiecare "jucator" are atuurile lui. Imi place rolul si cred ca voi reusi sa-l pliez pe personalitatea mea.

Ce crezi ca te (va) sustine - interior, exterior - sa demonstrezi ca esti un profesionist?
Tinand cont ca nu esti la primul muzical… Sunt foarte motivat pentru ceea ce fac, mai ales ca in toamna aceasta mi-am pregatit (nu singur, bineinteles) reaparitia pe "scena" muzicii din Romania. Voi incepe cu "Chicago". Din interior voi fi sustinut de gand, ca orice actor (am invatat asta in primele zile de repetitie), din exterior, sper ca va fi colegialitate.

Ce ai gasit in actorie, ce te-a motivat sa fii pe scena si cum ti-a modelat viata artistica structura sufleteasca?
Actoria este o meserie complexa. A fi actor intr-un muzical inseamna a-ti exploata toate laturile artistice. Cantul, dansul, actoria, respiratia in scena… Muzicalul le are pe toate si ma bucur din suflet ca am posibilitatea sa exersez totul aici. Daca m-as fi nascut in America, Broadway ar fi fost casa mea!

Care sunt provocarile trecutului pe care le-ai acceptat sau pe care iti pare rau ca nu le-ai acceptat?
Nimic din ce am facut in viata aceasta nu ma face sa imi fie rusine. Consider ca nu ai cum sa progresezi ca om daca nu mai faci si greseli. Iar meseria noastra, nefiind una ingradita in niste norme, iti mai permite din cand in cand sa si gresesti. Atentie! Nu lasa urme care sa-i raneasca pe cei din jur.

Esti o persoana multumita? Implinita? Ce te-a implinit?
Greu de raspuns. Ma bucura performantele artistice de pana acum, dar ma intristeaza gandul ca as fi putut face mult mai multe. Consider ca mai am foarte mult de daruit ca artist si de aceea nu vreau sa trag o linie si sa vorbesc la trecut.

"A fi actor intr-un muzical inseamna a-ti exploata toate laturile artistice. Daca m-as fi nascut in America, Broadway ar fi fost casa mea!"

×