Povestea e adevarata. O familie de someri din Marea Britanie primeste ajutor social in valoare de 32.000 de lire sterline pe an, dar asta nu ii face deloc fericiti.
Povestea e adevarata. O familie de someri din Marea Britanie primeste ajutor social in valoare de 32.000 de lire sterline pe an, dar asta nu ii face deloc fericiti.
Ajutorul social primit de familia Crompton e atat de indestulator incat, desi au impachetat deja cadourile pentru Craciun, in valoare de 3.000 de lire, planuiesc sa mai cumpere. Despre criza creditelor, numai de bine din partea lor... altfel preturile produselor de lux, cum ar fi televizoarele cu plasma sau jocurile pe calculator nu ar fi coborat atat de mult.
Tracey Crompton nu a lucrat in viata ei, barbatul sau, Harry, nu munceste de peste 15 ani. Familia locuieste impreuna cu cei zece copii intr-o casa cu sapte dormitoare, fara a plati chirie, si primeste un ajutor social in valoare de 32.656 lire sterline.
Si totusi mai exista motive care sa nu le permita sa fie fericiti pe deplin.
De ce nu sunt fericiti?... Pai in primul rand ar dori ca valoarea ajutorului social primit sa creasca. In al doilea rand vecinii nu sunt prea amicali, numindu-i "cei mai lipsiti de griji britanici" sau cersetori.
Doamna Crompton, in varsta de 40 de ani, se plange: "Nu sunt satisfacuta de ajutorul pe care il primim. Vreau mai mult! Nu am putut munci fiindca a trebuit sa am grija de copii, cat despre Harry, el are probleme de sanatate...".
Doamna Crompton explica regula de baza ce guverneaza cumparaturile facute de familie: "Daca avem nevoie de ceva... Eu cumpar! Rareori judec altfel lucrurile, de exemplu daca am nevoie de o pereche de pantofi, bineinteles ca o cumpar!".
"Nu avem probleme cu banii, si asta pentru ca ne caracterizeaza modestia. Suntem in stare sa ne ingrijim singuri, si cultivam chiar de-ale gurii. Nu vad cum altii ar putea avea probleme financiare, daca noi nu avem". Din nefericire "ceilalti" nu inteleg situatia familiei Crompton fiind deseori apelati pe strada ca "cersetori".
Doamna Crompton nu are timp si de gospodarie, Peretii casei sunt murdari iar pe podea, in locul covoarelor, e o devalmasie de reviste si cd-uri. Exista si o explicatie pentru aceasta lacuna: "Nu prea mai am timp de curatenie de cand urmez niste cursuri de catering. Sunt destul de nervoasa cand ma gandesc la ce se va intampla dupa ce le voi termina. Nu am muncit niciodata si mi-e un pic frica atunci cand ma gandesc ca voi avea o slujba. Va trebui sa fie totusi una bine platita, mai mare decat ajutorul social pe care il primim acum...".
www.dailymail.co.uk
Citește pe Antena3.ro