x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Box office: "30 Days of Night" lider in week-end

Box office: "30 Days of Night" lider in week-end

de Jurnalul National    |    22 Oct 2007   •   00:00
Box office: "30 Days of Night" lider in week-end

Filmul de groază "30 Days of Night", despre nişte vampiri care atacă un sat din Alaska ingropat in noaptea polară, s-a situat pe primul loc in box office-ul nord-american la sfărşitul săptămănii trecute, surclasănd lungmetraje pretendente la Oscar.
• VIDEO TRAILER (pentru primele 5 locuri in top)

Filmul de groază "30 Days of Night", despre nişte vampiri care atacă un sat din Alaska ingropat in noaptea polară, s-a situat pe primul loc in box office-ul nord-american la sfărşitul săptămănii trecute, surclasănd lungmetraje pretendente la Oscar.


"30 Days of Night", adaptare a unor benzi desenate cu Josh Hartnett, a avut incasări de 16 milioane de dolari de vineri pănă duminică.



Pe locul al doilea s-a situat "Why did I get married", o comedie despre căsnicie cu căntăreaţa americană Janet Jackson, care a obţinut incasări de 12,1 milioane de dolari in cea de-a doua săptămănă de la lansarea pe marile ecrane in America de Nord.



Comedia "The Game Plan", despre un jucător profesionist de fotbal american cu o viaţă tulbure, care descoperă că are o fiică in vărstă de 7 ani, s-a situat pe locul al treilea, cu incasări de 8,1 milioane de dolari. In cele patru săptămăni de la lansarea pe marile ecrane, producţia Disney a incasat peste 69 de milioane de dolari.



Pe locul al patrulea in box office-ul nord-american s-a situat "Michael Clayton", un film in care George Clooney joacă rolul unui bărbat angajat de o firmă de avocatură pentru a rezolva o conspiraţie, care a obţinut incasări de 7,1 milioane de dolari.



Filmul cu care Ben Affleck a debutat ca regizor, "Gone baby gone", cu Morgan Freeman şi Casey Affleck, povestea răpirii unei fetiţe, este in schimb o decepţie de box office. In ciuda criticilor excelente, drama s-a situat doar pe locul al cincilea in box office-ul nord-american, după ce a obţinut incasări de 6 milioane de dolari in primele trei zile de la lansare.



Comedia sportivă "The Comebacks", a cărei acţiune se situează in lumea fotbalului american, a debutat in box office-ul nord-american pe locul al şaselea (5,8 milioane de dolari) şi este urmată in top de drama "We Own the Night", in regia lui James Gray, cu Mark Wahlberg şi Joaquin Phoenix, care a avut incasări de 5,5 milioane de dolari.

"The Nightmare Before Christmas 3-D", un film de animaţie al regizorului Tim Burton, remake al lungmetrajului cu acelaşi titlu lansat in 1993, s-a situat pe locul al optulea, cu incasări de 5,1 milioane de dolari.

O altă mare deziluzie de box office a săptămănii este "Transfer de captivi", o dramă despre inchisorile din străinătate ale CIA. In ciuda unei distribuţii prestigioase, Reese Witherspoon, Jake Gyllenhaal, Meryl Streep, filmul, regizat de sud-africanul Gavin Hood, căştigător al unui premiu Oscar in 2006 pentru "Tsotsi", a debutat pe locul al nouălea, cu incasări de doar 4,2 milioane de dolari.

Pe locul al zecelea s-a situat comedia romantică a fraţilor Bobby şi Peter Farrelly, "Căt durează o căsnicie", povestea unui bărbat (Ben Stiller), recent căsătorit cu o femeie despre care crede că este perfectă, pănă cănd, in timpul lunii de miere, se indrăgosteşte de altcineva. Comedia a obţinut incasări de 3,9 milioane de dolari in cea de-a treia săptămănă de la lansarea pe marile ecrane.

In timp ce marile studiouri incep să lanseze producţii de natură să intereseze colegiul electoral al Academiei americane de film, care va decerna prestigioasele premii Oscar in februarie, dramele "Gone baby gone" şi "Transfer de captivi" nu sunt singurele care nu au avut succes de box office.

Dovadă in acest sens stau "Things We Lost in the Fire", primul film hollywoodian al danezei Susane Bier, in care joacă Halle Berry şi Benicio Del Toro, căştigători de premii Oscar. Filmul a avut incasări de 1,6 milioane de dolari, deşi a fost distribuit in 1.142 de săli.

La fel s-a intămplat şi cu cel mai recent film al lui Brad Pitt, "Asasinarea lui Jesse James de către laşul Robert Ford", care a avut incasări de doar 2,2 milioane de dolari in cele cinci săptămăni de la lansarea pe marile ecrane. La sfărşitul săptămănii trecute, acest film s-a situat pe locul al 27-lea in box office-ul nord-american.

  • Mediafax

Aşteptam cronici din partea voastră!

×
Subiecte în articol: magazin milioane locul dolari situat incasari