x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cele mai bogate personaje fictive

Cele mai bogate personaje fictive

de Raluca Grintescu    |    15 Sep 2006   •   00:00
Cele mai bogate personaje fictive
MAGAZIN
Richie Rich, Scrooge, Willie Wonka, Lex Luthor, JR Ewing, Cruella, Jay Gatsby ii intrec pana si pe cei mai instariti oameni din lume

Cel mai bogat personaj fictiv pare sa fie Mos Craciun. O suma exacta a averii sale nu este cunoscuta insa jucariile i-au adus un profit neasteptat. "Mosul" e urmat de Richie Rich, "cel mai bogat copil din lume", care are la saltea 24,7 miliarde de dolari. "Richie" Rich Jr. Este un personaj fictiv care a debutat in desenele animate create de Alfred Harvey, "Little Dot", dar personajul apare si intr-o serie de carti comice precum "Richie Rich Millions" (1961) sau "Richie Rich Dollars & Cents" (1963). Locul trei este ocupat de Oliver "Daddy" Warbucks, cu o avere de 10 miliarde de dolari. A ramas orfan la 11 ani, iar primul milion de dolari l-a facut la 21 de ani. Warbucks este cel care a salvat America de criza de energie din anii ’70 prin inventarea unui sistem numit Lazarus. La 52 de ani, Oliver mai detine, printre altele, o tipografie, o companie de software, linii aeriene, mine de diamante, distilerii, productii cinematografice. Zvonurile spun ca o dublura a lui "Daddy" ii conduce afacerile in timp ce Warbucks "vaneaza" teroristi prin Asia Centrala. Scrooge, celebrul personaj de desene animate, vine pe locul patru, cu o avere de 8,2 miliarde de dolari.

CRUELLA. Celebrul personaj negativ din cartea "1001 dalmatieni" si din adaptarile cinematografice, Cruella De Vil a "mostenit" o avere de 875 de milioane de dolari.

Willie Wonka, personajul fictiv din cartile pentru copii "Charlie and the Chocolate factory" si "Charlie and the Great Glass Elevator", are la ora actuala 8 miliarde de dolari in cont. Adaptata dupa poveste, comedia cu acelasi nume a devenit un succes de box-office, avandu-l in rolul principal pe Johnny Depp. Pe numele sau real James Gatz, Jay Gatsby si-a construit misterioasa avere (600 de milioane de dolari) prin asocierea sa cu mari cartofori si contrabandisti. Gordon Gekko, cel mai temut afacerist din lume, si-a strans averea de 650 de milioane de dolari, terorizandu-si angajatii pe care-i supunea unui regim sever.

J.R.EWING

J.R. Ewing, vicleanul personaj din serialul de succes "Dallas", este mandrul posesor al unei averi de 2.8 miliarde de dolari.

WILLIE WONKA

Fabrica sa de ciocolata a fost un succes neasteptat care i-a bagat in buzunar 8 miliarde de dolari
×
Subiecte în articol: dolari richie rich