x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Clipe de cosmar

Clipe de cosmar

de Raluca Grintescu    |    15 Sep 2006   •   00:00
Clipe de cosmar
DOCUMENTAR
Scufundarea submarinului Kursk si incendiul din King’s Cross, doua povesti incredibile

In cadrul seriei "Clipe de cosmar", National Geographic Channel va prezenta in premiera, la data de 17 septembrie, doua documentare de exceptie: "Kursk", de la ora 22:00, si "Incendiu in King’s Cross", de la ora 23:00. Doua tragedii care au lasat urme adanci in multe suflete.

TRAGEDII. Primul documentar prezinta un accident paradoxal. Submarinul rusesc Kursk efectua exercitii militare, cand doua explozii l-au trimis direct pe fundul oceanului. Pe Kursk se aflau 18 torpile SS-N-15 "Starfish" si SS-N-16 "Stallion". Care au fost cauzele tragediei? Ipotezele sunt multe: sabotaj, foc noninamic, coliziunea cu un submarin american. Toate acestea vor fi analizate una cate una in documentarul "Kursk".

Urmeaza apoi "Incendiu in King’s Cross", 18 noiembrie 1987: in timpul orelor de varf, in statia de metrou King’s Cross, cea mai aglomerata din Marea Britanie, un chibrit aruncat cu neglijenta da nastere celui mai devastator incendiu din istoria metroului, ucigand 31 de oameni. Nu ratati doua povesti incredibile.

Cei 118 marinari aflati pe Kursk au murit in timpul accidentului. Prima explozie a provocat moartea persoanelor care se aflau in primul compartiment al submarinului, cea de-a doua antrenand distrugerea intregii nave

Info

PARCUL MAIMUTELOR, SERIE NOUA. Animal Planet prezinta o serie nou-nouta a indragitului program "Parcul Maimutelor". Camerele de filmat intra intr-unul dintre cele mai mari centre de salvare a primatelor din lume, pentru a urmari viata de zi cu zi a maimutelor de aici. Aflam noutati despre cel mai mare proiect international derulat pana acum, apar fete noi - atat de oameni, cat si de primate - si asistam la pozne induiosatoare. Astfel, in acest an, "Parcul Maimutelor" se pregateste pentru niste urangutani proaspat sositi: puiul Hsiao Ning se intalneste fata in fata cu restul familiei lui portocalii, apoi aflam cine va deveni "seful cimpanzeilor" in vechiul grup al lui Rodney. (Adriana V. Paduraru)

PASIUNI PERICULOASE. Forte titanice pandesc amenintator in interiorul nostru, iar cand emotiile explodeaza, consecintele pot fi devastatoare. Aceasta serie studiaza oameni ale caror vieti au fost complet schimbate de momente de nebunie. Fie ca este vorba despre gelozie, furie sau dorinta, aceste sentimente explozive ne influenteaza existenta la orice pas. Primul episod al seriei ii are ca protagonisti pe Val (o pensionara plina de umor si caldura, care devine obsedata de ganduri despre fosta ei iubita), Kelly (care a rupt candva o usa in doua cu mainile goale dupa ce s-a certat cu iubitul) si Allan (pe care gelozia il impinge la acte de violenta). (A.V.P.)
×