x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Doi români au fost condamnați în Franța pentru că au cules prea multe ciuperci

Doi români au fost condamnați în Franța pentru că au cules prea multe ciuperci

28 Ian 2020   •   15:31
Doi români au fost condamnați în Franța pentru că au cules prea multe ciuperci
Sursa foto: observator.tv

Doi români din Franța au fost condamnați în Franţa la câte 500 de euro amendă pentru o infracţiune inedită. Au cules ilegal 266 de kilograme de ciuperci într-o pădure din estul țării. Parchetul a anunţat că va înainta apel la această decizie.

În regiunea Haute-Saône, codul forestier autorizează culesul a maxim 5 kilograme de ciuperci de persoană, iar peste 10 kilograme recoltatul devine un delict.

Acuzaţii, în vârstă de 22 şi 60 de ani, nu au fost prezenţi la proces. Ei şi-au recunoscut vinovăţia de a fi coordonat culesul a 266 de kilograme de hribi în octombrie anul trecut din pădurea Corbenay, cu participarea a circa 40 de culegători români, plătiţi cu 3 euro pe kilogram.

"Au fost sculese cantităţi astronomice", a subliniat procurorul Stephane Clement. Acesta a cerut trei luni de închisoare cu suspendare pentru fiecare dintre cei doi cetăţeni români.

Aceștia au fost arestaţi în octombrie de jandarmerie, la fel ca alte peste zece persoane, şi au fost confiscate 400 de kilograme de ciuperci culese ilegal într-o săptămână.
Ciupercile confiscate au fost distribuite unor asociaţii de caritate.

Dintre ceilalţi culegători arestaţi, şase vor trebui să plătească amenzi de 300 de euro, potrivit unei ordonanţe penale.

De asemenea, un proces judiciar pentru "trafic de fiinţe umane" este în continuare în curs pentru a-i condamna pe responsabilii rețelei care "exploatează sărăcia tuturor acestor oameni", a declarat procurorul Republicii la Vesoul, Emmanuel Dupic.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: franta romani disapora ciuperci condamnaţi