x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Eddie Murphy va prezenta gala Oscar 2012

Eddie Murphy va prezenta gala Oscar 2012

07 Sep 2011   •   08:29
Eddie Murphy va prezenta gala Oscar 2012

Actorul Eddie Murphy, nominalizat la Oscar si cunoscut pentru rolurile din filme precum "Doctor Doolittle" si "Profesorul trasnit", va prezenta ceremonia de anul viitor a premiilor decernate de Academia de film americana.

Ceremonia va avea loc pe 12 februarie, la Kodak Theatre din Los Angeles, au anuntat organizatorii, Academia de film americana.

Actorul in varsta de 50 de ani, care a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din filmul "Dreamgirls", in 2007, a fost descris ca "un geniu al comediei" intr-un comunicat al organizatorilor.

"Datorita iubirii sale pentru cinema, personajelor sale incredibile si prestatiilor formidabile (...), stiu ca (Eddie Murphy, n.r.) va face seara minunanta, incredibila si spontana", a spus unul dintre producatorii galei, regizorul Brett Ratner.

Eddie Murphy, care va prezenta aceasta gala pentru prima data, este "urmasul" actorilor Anne Hathaway si James Franco, ce au gazduit ceremonia premiilor Oscar anul acesta.

"Sunt foarte onorat sa ma aflu pe aceasta lista cu persoane atat de prestigioase care au prezentat gala", a declarat Murphy, numindu-i pe Bob Hope, Billy Crystal si Whoopi Goldberg.

Dupa un debut fulminant in cariera, la inceputul anilor '90, cu filme precum "48 de ore", "Politistul din Beverly Hills" si "Nopti in Harlem", Eddie Murphy a jucat, in ultimii ani, in productii cinematografice precum "Profesorul Trasnit si Clanul Klump", "Dr. Doolittle" si "Norbit".

Eddie Murphy a primit, in 2007, un Glob de Aur pentru cel mai bun rol secundar, pentru partitura din musicalul "Dreamgirls", fiind totodata nominalizat la premiile Oscar. Totusi, el are la activ si cinci premii Zmeura de Aur pentru cea mai proasta prestatie actoriceasca, dintre care trei pentru filmul "Norbit", in care a jucat trei personaje. (Mediafax)

×