x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Experimente trasnite

Experimente trasnite

de Raluca Grintescu    |    01 Dec 2006   •   00:00
Experimente trasnite

In fiecare vineri, la National Geographic Channel. Crezi ca stiinta trebuie sa fie un lucru extrem de serios? Mai gandeste-te. Aceasta serie nonconformista iti aduce experimente bizare din toata lumea. Stiai ca unii pesti comunica prin flatulatie, ca unele capre lesina atunci cand le e frica, sau ca ratele din Londra macane cu accent regional?

Documentar

In fiecare vineri, la National Geographic Channel. Crezi ca stiinta trebuie sa fie un lucru extrem de serios? Mai gandeste-te. Aceasta serie nonconformista iti aduce experimente bizare din toata lumea. Stiai ca unii pesti comunica prin flatulatie, ca unele capre lesina atunci cand le e frica, sau ca ratele din Londra macane cu accent regional? Vrei sa afli cat de rapid zboara secretia nazala din nasul unei persoane care stranuta, sa observi melci de mare hermafroditi sub efectul antidepresivului Prozac sau sa-l cunosti pe cercetatorul din Singapore care-si imbratiseaza gaina prin internet?

EXCENTRICITATE. Cunosti vreo persoana care sforaie atat de tare, incat ai vrea s-o izgonesti din dormitor? Poate ca ar fi timpul ca zgomotosul sa inceapa sa cante la un instrument australian numit didgeridoo. Incerci sa-ti gasesti un partener? Trebuie sa stii ca mirosul corpului joaca un rol important in alegerea partenerului romantic. Cunoaste un om de stiinta care-si iubeste atat de mult gaina, incat a inventat o modalitate de a o imbratisa prin internet.

De toate. "Experimente trasnite" le are pe toate si multe altele. Stiai ca germenii de grau te pot ingrasa? Ca sunetul poate fi folosit pentru a alimenta un frigider? Amuzanta, obraznica si interesanta, noua serie exploreaza stiinta din viata cotidiana prin cercetari de laborator cat se poate de bizare si se incerca sa demonstreze ca stiinta face parte din viata noastra de zi cu zi. Programul se adreseaza tuturor celor care vor sa afle cum sa aprinda un foc cu ajutorul unei cutii goale de Coca-Cola si al unui baton de ciocolata.
Info

Ultimele 24 de ore. Seria continua cu episoade de exceptie. In perioada 1-7 decembrie, de la ora 21:00, veti "petrece" ultimele 24 de ore alaturi de Marvin Gaye, JFK jr, Sid Vicious, John Belushi, respectiv River Phoenix. In episodul de luni, 4 decembrie, sunt descrise ultimele zile din viata lui John Kennedy jr. Promisiunea lui de a se ridica la inaltimea mostenirii politice lasate de tatal sau a fost retezata brutal deasupra Oceanului Atlantic, intr-o noapte de iulie. Moartea lui Kennedy, a sotiei si a cumnatei sale a fost rezultatul unei serii de decizii neinspirate luate de Kennedy in ultima sa zi de viata. O zi chinuita de stres, cand viata lui depindea de abilitatea de a gandi cat mai limpede. (Adriana V. Paduraru)
Discovery Channel - Ultimele 24 de ore - Documentar: Luni, 21:00

IN PANTEC. Documentarul prezinta incredibila calatorie intrauterina a fetusilor animale, cu ajutorul tehnologiei 3D si 4D. Pentru prima oara in televiziune se urmareste fiecare etapa de dezvoltare a fetusilor de elefant, caine si delfin! Cand gafaie fetusul de caine pentru prima oara? Cum inoata in pantecul sigur al mamei sale fetusul de delfin? Aveti ocazia sa le urmariti evolutia si reactiile. (Raluca Grintescu)
National Geographic - In Pantec: animale - Documentar: Duminica, 22:00
×