Google şi-a modificat, luni, logoul de pe pagina sa de start internaţională, pentru a celebra 367 de ani de la naşterea lui Isaac Newton, renumit om de ştiinţă, matematician, fizician şi astronom, care a elaborat legea atracţiei univerale.
În noul logo, primul "o" din cuvântul "Google" a fost înlocuit cu o ramură înverzită, cu mai multe mere, dintre care unul cade, imediat după încărcarea paginii, sub logo. Merele afişate în noul logo fac trimitere la momentul în care Isaac Newton a început să se gândească la legea unităţii gravitaţiei universale.
Aşezat la umbra unui măr, Isaac Newton a observat un fruct căzând din pom. Aceasta a fost, se pare, prima dată când el s-a gândit la existenţa unei forţe universale de gravitaţie, aceeaşi care ţine Luna în jurul Pământului, care ţine Pământul legat de Soare, aceeaşi cu forţa de atracţie a corpurilor către Pământ.
Mărul lui Newton a devenit celebru. Pomul era arătat pelerinilor care veneau din toate părţile lumii, până când s-a uscat din cauza bătrâneţii. Bucăţile au fost împărţite între descendenţi şi admiratori, care le păstrează ca relicve istorice.
Isaac Newton, născut la 4 ianuarie 1643, în Marea Britanie, a fost un renumit om de ştiinţă englez, matematician, fizician şi astronom, preşedinte al Royal Society. Isaac Newton este savantul aflat la originea unor teorii care au revoluţionat ştiinţa - domeniul opticii, al matematicii şi în special cel al mecanicii. În 1687, el a publicat lucrarea "Philosophiae Naturalis Principia Mathematica", în care a descris legea atracţiei universale şi, prin studierea legilor mişcării corpurilor, a pus la punct bazele mecanicii clasice. A contribuit, împreună cu Gottfried Wilhelm von Leibniz, la inventarea şi dezvoltarea calculului diferenţial şi a celui integral. Newton a fost primul care a demonstrat că legile naturii guvernează atât mişcarea globului terestru, cât şi a altor corpuri cereşti, intuind că orbitele pot fi nu numai eliptice, dar şi hiperbolice sau parabolice. Tot el a arătat că lumina albă este compusă din radiaţii monocromatice.
Google îşi schimbă logourile cu ocazia sărbătorilor şi a altor evenimente speciale. Recent, Google şi-a modificat logoul pentru a marca sărbătorile de iarnă şi pentru a le ura utilizatorilor "Sărbători fericite!".
Citește pe Antena3.ro