x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Info

Info

de Jurnalul National    |    02 Apr 2008   •   00:00

Actorul american Brad Pitt a cumpărat, prin compania sa de producţie, drepturile asupra poveştii unui explorator plecat în căutarea unui oraş pierdut din Amazonia, în anii '20, pentru un film în care ar putea deţine un rol principal

Brad Pitt, în căutarea unui oraş pierdut în Amazonia

Actorul american Brad Pitt a cumpărat, prin compania sa de producţie, drepturile asupra poveştii unui explorator plecat în căutarea unui oraş pierdut din Amazonia, în anii '20, pentru un film în care ar putea deţine un rol principal, informează Mediafax. Potrivit cotidianului Variety, filmul va fi produs de compania Plan B, a lui Pitt, pentru studiourile Paramount. Adaptare a unui articol apărut în New Yorker, filmul va prezenta povestea adevărată a exploratorului britanic Percy Harrison Fawcett, dispărut în jungla braziliană în 1925, pe când căuta miticul "Oraş al lui Z". Devenit cunoscut cu rolul din "Thelma şi Louise", Brad Pitt, în vârstă de 44 de ani, este celebru pentru cariera sa cinematografică, dar şi pentru relaţia cu nu mai puţin mediatizata actriţă Angelina Jolie, cu care are patru copii.

Printre filmele în care a jucat se numără "Seven", seria aventurilor lui "Danny Ocean", "Armata celor 12 maimuţe", care i-a adus o nominalizare la premiile Oscar. Brad Pitt urmează să lanseze câteva filme, printre care se numără "Burn after reading", în regia fraţilor Joel şi Ethan Coen, şi "The curious case of Benjamin Button", povestea unui bărbat care întinereşte, aşteptat pe marile ecrane la sfârşitul acestui an.

 

Jennifer Aniston şi-a deschis companie de producţie de filme

Actriţa americană Jennifer Aniston, celebră pentru rolul din serialul de televiziune de succes "Prietenii tăi", şi-a deschis propria companie de producţie, sub contract cu studiourile Universal, potrivit Mediafax. Aniston, în vârstă de 39 de ani, a fost asociată la compania de producţie a fostului său soţ, actorul Brad Pitt, Plan B. Partenera lui Aniston la noua companie de producţie, Echo Films, este producătoarea Kristin Hahn.

Potrivit cotidianului Variety, Aniston şi Hahn au cumpărat deja mai multe scenarii, "majoritatea dintre acestea urmând a fi transformate în filme în care Aniston va juca rolul principal". Universal va avea prioritate pentru distribuirea acestor lungmetraje.

Serialul TV "Prietenii tăi", difuzat în perioada 1994 - 2004 în SUA, s-a bucurat multă vreme de audienţe foarte mari. Datorită acestui rol, Jennifer Aniston a ajuns una dintre cele mai bine plătite actriţe de comedie de la Hollywood. Aniston şi Pitt au divorţat în 2005, după cinci ani de căsătorie.

 

Unele case din SUA valorează mai puţin decât ţevile din cupru

Agenţii imobiliari americani şi autorităţile locale spun că unele locuinţe părăsite din SUA sunt sparte, în mod constant, de hoţi, pentru ţevile de cupru şi aluminiu, care sunt transportate în China sau India, informează Mediafax. Multe case declarate nelocuibile, cum sunt cele din zona Ohio, sunt sparte de hoţi care fură ţevile de cupru sau alte metale folosite în construcţii, sistemele de încălzire şi liniile telefonice. Astfel de case ajung să fie vândute pe sume de bani mai mici decât preţul materialelor furate. "Trăim vremuri extrem de nefericite, când piaţa metalelor neferoase a ajuns la valori record. Casele sunt prădate destul de repede, odată ce sunt declarate nelocuite", a spus consilierul local Tony Brancatelli, din Cleveland, Ohio. Consilierul a adăugat că unele case sunt vândute la preţul de o sută de dolari, în ciuda faptului că sunt prea avariate pentru a fi locuite. Agenţii imobiliari din Slavic Village, Cleveland, au pus mai multe panouri pe unele case părăsite din oraş, pe care scrie: "Nu cupru, doar PVC".

în oraşul american Brockton 400 de imobile au fost declarate nelocuibile, anul trecut, iar hoţii de metale au cauzat pierderi de 15.000 de dolari. în urma spargerilor date de infractori, preţul caselor scade şi mai mult, cu sume de câteva mii de dolari. "Problema este că nu există securitate. Arată ca şi cum cineva ar locui acolo? Este ca o mare pancartă pe care scrie «vino şi ia-mă!»", a spus Charney, preşedintele site-ului imobiliar CharneyRealEstate.com. Comercianţii americani de fiare vechi estimează că aproximatic 80 la sută dintre metalele reciclate sunt exportate în China sau India. Mulţi dintre aceştia au spus reporterilor de la Reuters că şi-au luat măsuri pentru a identifica materialele furate, în vreme ce preţul cuprului a crescut de la 70 de cenţi la 3,5 dolari pe aproape două kilograme.

Warren Gelman, preşedintele Katman Metals Inc. din Saint Louis, Missouri, spune că traficul ilegal este doar o mică parte a afacerilor cu metale. "Problema a primit mai multă atenţie în ultima vreme, când vezi cum preţurile materialelor de uz casnic au atins valori record şi, în acelaşi timp, economia suferă fluctuaţii", a spus acesta.

 

Beyonce şi Jay-Z s-ar putea căsători în curând

Cântăreţii americani Beyonce Knowles şi Jay-Z s-ar putea căsători curând, potrivit presei americane, care informează că cele două staruri au obţinut o autorizaţie de căsătorie de la o primărie din New York, relatează Mediafax. Potrivit revistei People, celebrul cuplu a obţinut, marţi dimineaţă, o autorizaţie de căsătorie în Scarsdale Village, New York. O sursă apropiată cuplului a declarat pentru People că această autorizaţie de căsătorie este valabilă două luni. Purtătorul de cuvânt al lui Beyonce a refuzat să comenteze. Fosta membră a trupei Destiny's Child şi rapper-ul Jay-Z au de şase ani o relaţie pe care au ţinut-o departe de lumina reflectoarelor. Jay-Z, pe numele său real Shawn Carter, în vârstă de 38 de ani, este, potrivit publicaţiei Forbes, cel mai bogat artist hip-hop din lume.

Beyonce se află într-un punct culminant al carierei sale. în ultimii patru ani, cântăreaţa a fost implicată şi în producţii cinematografice. în decembrie 2006, a fost lansat filmul "Dreamgirls", în care ea a jucat alături de actorii Eddie Murphy şi Jamie Foxx şi pentru care a obţinut o nominalizare la premiile Globul de Aur. în septembrie 2006, cântăreaţa şi-a lansat cel de-al doilea album solo, "B'Day". Beyonce a concertat în România în toamna anului trecut, în cadrul turneului internaţional de promovare a acestui album.

 

1 aprilie la belgieni: Franceza interzisă pe telefoanele mobile

Interdicţie de a vorbi franceza la mobil pe teritoriul flamand? în contextul tensionat al relaţiilor dintre flamanzi şi valoni în Belgia, televiziunea RTL a ales această idee pentru păcăleala sa de 1 aprilie, relatează Rompres. în principalul jurnal de ştiri al serii, canalul RTL-TVI a pus în scenă un reportaj în care se explica că o comună flamandă, Meise, de la periferia Bruxelles-ului a decis să organizeze o operaţiune pilot care să permită întreruperea automată după câteva minute a conversaţiilor purtate în franceză pe teritoriul său. Susţinut de interviuri cu operatorul telefonic şi primarul comunei, reportajul susţinea că ideea ar urma să fie extinsă în restul teritoriului flamand.

Jurnalul s-a terminat fără ca prezentatoarea să confirme că a fost vorba de o păcăleală, însă reportajul se încheia cu un indiciu: guvernul valon s-ar fi pregătit să reacţioneze interzicând flamanda în conversaţiile care au avut loc pe teritoriul său. Primarul din Meise, Marcel Belgrado, este cunoscut pentru ostilitatea sa în legătură cu utilizarea francezei în comună: în 2007 el i-a cerut liderului politic francofon Didier Maingain să nu mai distribuie afişe electorale în franceză la Meise.

 

Paris Hilton a căzut în... barbă

Vedeta americană Paris Hilton s-a lovit grav la bărbie după ce s-a împiedicat şi a căzut, în timpul unei vizite la Praga, relatează Rompres. Accidentul a avut loc în momentul în care Hilton se grăbea să iasă dintr-un magazin de muzică din capitala cehă, pentru a scăpa de fotografii care o urmăreau insistent. Vedeta, care purta adidaşi, s-a împiedicat de pragul uşii şi a căzut direct în bărbie, chiar de lângă iubitului ei, rockerul Benji Madden. După ce a fost ajutată să se ridice, Paris Hilton şi-a promis că nu va mai reveni niciodată la Praga. Mai târziu, în timpul unui concert susţinut de trupa iubitului ei, Good Charlotte, Hilton a fost văzută cu o vânătaie mare în zona bărbiei.

 

Robert Redford, în misiune în Congresul american pentru cauza artiştilor

Actorul şi regizorul american Robert Redford a pledat, marţi, la Washington, în Congresul american, în favoarea măririi bugetului federal consacrat disciplinelor artistice, informează Mediafax. La fel ca alte personalităţi ale lumii artistice, Robert Redford, în vârstă de 71 de ani, a încercat să convingă membrii comisiei bugetare a Camerei reprezentanţilor de necesitatea revizuirii deciziei de a mări bugetul pentru programul federal de subvenţii pentru proiecte artistice. Bugetul actual al acestui program este de 144 de milioane de dolari, iar lumea artistică ar dori ca acesta să atingă din nou nivelul din 1992 - 176 de milioane de dolari. Robert Redford a evidenţiat locul artelor în propria sa carieră pentru a sublinia importanţa acestui sector.

Amintind de originile sale modeste şi dificultăţile cu care s-a confruntat în timpul şcolii, actorul a povestit că, în şcoala primară, un profesor i-a încurajat ambiţiile artistice şi că acest lucru a avut un impact pozitiv asupra sa. "Cred că este adevărat, arta m-a salvat", a spus regizorul. La finalul discursului, a avut loc un schimb amical de opinii cu parlamentarii, care au spus că "se află într-o poziţie dificilă" în ceea ce priveşte cererea de mărire a bugetului destinat sectorului artistic şi care apoi s-au fotografiat alături de starul Robert Redford.

 

Madonna, aşteptată în Malawi săptămâna viitoare, pentru procesul de adopţie

Starul american Madonna este aşteptată în Malawi săptămâna viitoare, pentru ceea ce ar putea fi audierea finală în procesul de adopţie a băieţelului asupra căruia deţine tutelă temporară din octombrie 2006, potrivit oficialilor din această ţară sud-africană, informează Mediafax. Un oficial de la aeroportul internaţional din Lilongwe a indicat faptul că Madonna urmează să sosească în Malawi pe 8 aprilie. în februarie, guvernul din Malawi a lăudat-o pe Madonna pentru implicarea sa în ajutorarea orfanilor acestei ţări, prin promovarea cauzei lor în lume şi prin colectarea de fonduri necesare îngrijirii acestora.

Madonna şi soţul său, regizorul britanic Guy Ritchie, deţin, din octombrie 2006, tutela temporară asupra unui băieţel orfan de mamă din Malawi, David Banda, iar procesul de adopţie a fost marcat de controverse, pentru că tatăl lui, Yohane, încă mai trăieşte. Organizaţiile pentru protecţia copilului din Malawi au fost de părere că Madonna ar fi trebuit să adopte un copil orfan de ambii părinţi. Ministrul Informaţiilor Patricia Kaliati este de părere că ar fi greşit ca guvernul din Malawi să respingă cererea de adopţie a copilului. "Madonna a construit clinici în zonele rurale în care guvernul nu a ajuns şi astfel a salvat vieţile multor femei însărcinate, care ar fi putut să moară", a spus aceasta. în Malawi există aproximativ un milion de orfani, majoritatea infectaţi cu virusul HIV/ SIDA.

 

Franţa: TGV întârziat din cauza unui pitic de grădină

Trei tineri de 15 şi 16 ani au fost reţinuţi după ce au plasat un pitic de grădină pe linia trenului de mare viteză (TGV) care leagă Parisul de Strasbourg (est), blocând un tren timp de aproape o oră, relatează Mediafax. Cei trei tineri au recunoscut fapta şi vor fi prezentaţi în curând unui judecător pentru minori. Sâmbătă seară, un TGV care lega Parisul de Strasbourg a fost nevoit să oprească la circa 40 de kilometri de destinaţie după ce a lovit deşeuri aruncate pe şine precum şi un pitic de grădină. Mecanicul de locomotivă a constatat că trenul nu a suferit avarii şi ajuns în cele din urmă la Strasbourg cu o întârziere de  circa 50 de minute.

×