x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Look interbelic

Look interbelic

de Oana-Maria Baltoc    |    30 Ian 2009   •   00:00

Stilul Marlene Dietrich, reinventat



Designerul Dorin Negrău a lansat marţi, 26 ianuarie, colecţia de primăvară-vară intitulată CHICkitch la Sala Atelier a Teatrului Naţional din Bucureşti. La fel ca şi prezentarea colecţiei "Boogie" toamnă-iarnă 2008-2009, care s-a desfăşurat la Teatrul Metropolis, Negrău a transformat obişnuita defilare a manechinelor într-un spectacol inspirat de această dată din perioada interbelică. Printre potenţialii clienţi s-a numărat şi Monica Columbeanu, care şi-a educat gustul pentru creaţii nonconformiste graţie soţului, un admirator declarat al excentricului Yohji Yamamoto.  

TENDINŢE. Show-ul, conceput ca un omagiu adus divelor interbelice, începând cu creaţiile vestimentare, machiaj, atitudinea modelelor şi până la fondul muzical, oferă o viziune asupra modului în care acestea s-ar raporta la actualele tendinţe ale modei. "Laitmotivul pe care îl port cu mine în permanenţă atunci când muncesc pentru realizarea unei noi colecţii este reprezentat de limbajul hainelor, de modul în care creaţiile trebuie să transmită o anumită stare de spirit celor care le poartă sau celor care le privesc", declară Dorin Negrău despre CHICkitch.

Colecţia este realizată prin alăturarea a două tablouri bazate pe tendinţele internaţionale, colonial, respectiv şic. Astfel, s-au folosit stofe subţiri de bumbac, mătase naturală şi tafta, dar şi suprapuneri de materiale transparente de mătase peste materiale din bumbac, motiv pentru care poate fi caracterizată ca fiind o colecţie lejeră şi practică, dar, în acelaşi timp, şic prin multitudinea de culori, asociate uneori haotic, în care rolul suprem îl are gri petrol. Dorin Negrău va participa anul acesta la Pręt-ŕ-porter – Paris, CPD – Dusseldorf, The Train – New York, Micam Shoevent – Milano şi Shoe Expo – New York.


News

BRÂNCUŞI HAUTE COUTURE. Designerul francez Stephane Rolland a debutat în cadrul Săptămânii haute couture, desfăşurată la Palais de Tokyo din Paris, cu o colecţie inspirată de opera celebrului sculptor român Constantin Brâncuşi. Creatorul a făcut senzaţie cu rochiile de seară şi de cocteil prezentate pe podium, impresionând prin volum, drapaje şi linii îndrăzneţe ce fac trimitere la opera brâncuşiană. După încheierea spectacolului, francezul s-a declarat îndrăgostit de sculptura lui Brâncuşi, dar sătul de discuţiile despre criza economică, ceea ce este de înţeles venind din partea unui designer din zona extravagantă a modei haute couture. "Cuvântul ăsta, «criză», a devenit pentru mine un fel de ciocan cu care sunt lovit constant în cap, până o să ajung să mă prăbuşesc. Eu sunt de părere că în momentele dificile trebuie să gândim pozitiv. Să fim încrezători şi să ne descurcăm cum putem mai bine", a precizat Stephane, care a devenit cu această ocazie membru oficial în selectul club al marilor case de modă haute couture, alături de Chanel, Christian Dior, Christian Lacroix şi Givenchy.

×
Subiecte în articol: life & style