x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mircea Lucescu: Poate că nu sunt antrenor pentru Liga Campionilor!

Mircea Lucescu: Poate că nu sunt antrenor pentru Liga Campionilor!

de Corina Andriuta    |    05 Dec 2007   •   00:00
Mircea Lucescu: Poate că nu sunt antrenor pentru Liga Campionilor!

EXCLUSIV
Shakhtar.com alocă un amplu material infrăngerii suferite marţi seară de echipa pregătită de Mircea Lucescu, in faţa Benfica Lisabona. „Cu părere de rău, şi de data aceasta, noi am făcut adversarului două cadouri. Poate nu suntem la nivelul la care ar trebui să fim, poate nu suntem pentru Liga Campionilor", se menţionează in articolul realizat de sursa citată.

Shakhtar.com alocă un amplu material infrăngerii suferite marţi seară de echipa pregătită de Mircea Lucescu, in faţa Benfica Lisabona. „Cu părere de rău şi de data aceasta noi am făcut adversarului două cadouri. Poate nu suntem la nivelul la care ar trebui să fim, poate nu suntem pentru Liga Campionilor", se menţionează in articolul realizat de sursa citată.

ANALIZĂ. Finalul meciului care i-a lăsat pe „minerii" din Doneţk in afara cupelor europene l-a găsit pe Mircea Lucescu destul de dezamăgit: „Incă o dată, repet, spun că e greu să ieşi invingător după "cadourile" pe care le-am făcut in ultimele două jocuri. Şi la Glasgow, dar şi azi. In această situaţie văd numai două variante: ori nu sunt antrenor pentru Liga Campionilor , ori intreaga echipă de jucători nu corespunde nivelului cuvenit. In ambele cazuri trebuie făcut ceva, trebuie schimbat obligatoriu ceva! Bineinţeles, eu răspund pentru tot ce se intămplă". Tehnicianul romăn a vorbit in interviul acordat pentru site-ul grupării pe care o pregăteşte despre erorile comise in jocurile din această grupă. „Imi amintesc meciul de la Lisabona unde cred că noi puteam să căştigăm cu un scor mare. Aici noi am inceput destul de bine. In primele minute am avut o oportunitate de gol . Cu părere de rău trebuie să arăt că după această ocazie a apărut greşeala stupidă a lui Mariusz Lewandowski şi a picat acel gol in poarta noastră. După aceasta a urmat al doilea moment cind i-am permis adversarului să ne invingă. Poate trebuia să procedez la fel cum am făcut la Milano, cu Cucer, şi să-l schimb imediat. Am crezut că-şi va reveni după prima greşeală şi va juca demn. Astăzi, Benfica a demonstat cum trebuie să evoluăm in Ligă Campionilor şi, anume, jocul trebuie să fie agresiv. Aşa trebuie să se prezinte o echipă care pretinde să treacă de grupă. Noi am incercat să jucăm tehnic, dar nu a fost suficient pentru un astfel de nivel. Am pierdut mingi uşoare, nu a existat incredere in propriile puteri, jucăm lent şi toate deciziile noastre puteau fi uşor citite de către adversar. Dacă jucam cu mai multă inteligenţă in faţa porţii adverse poate că puteam să marcăm mai mult de un gol. De partea cealaltă, numai Cordoso ţinea in frău patru apărători de-ai noştri. El controla toate mingile. In schimb, noi am pierdut foarte uşor mingile venite pe atacanţi. Inainte, astfel de lucruri nu se intămplau, noi nu ne despărţeam atăt de uşor de minge, nu a existat controlul acela care este specific echipei noastre", a explicat Lucescu.

ATACAT. Imediat ce a terminat de analizat evoluţia propriei echipe, Lucescu a fost supus unui tir de intrebări, acide, venite din partea moderatorului acestui site. „Domnule Lucescu ce poziţii in echipă ar trebui intărite imediat?", a intrebat reporterul. Lucescu s-a eschivat: „Nu aş vrea să răspund la această intrebare. Nivelul Sahtiorului a crescut, totuşi, in ultimii ani. Ce să-i faci dacă unii jucători nu vor să inţeleagă că trebuie să se ridice la nivelul unei astfel de echipe cum este Sahtior? Aici intru in discuţie şi eu, antrenorul. Poate nu sunt capabil să le mai transmit jucătorilor mei acel ceva. Este o grupă de fotbalişti care consideră că sunt prea mari şi nu au nevoie să facă eforturi pentru a căştiga. Jocurile cu Celtic şi Benfica au fost decisive in această etapă a sezonului. Dueluri in care echipa trebuia să demonstreze maximum sau măcar capacităţi de luptător pentru a căştiga un loc in UEFA. Primul lucru pe care vreau să-l spun este că Celtic şi Benfica ne-au arătat cum se joacă la un astfel de nivel, cum trebuie să te jertfeşti, să alergi şi să obţii rezultatul dorit. Acolo unde noi puneam piciorul, jucătorii adverşi puneau şi capul!" Provocările au continuat şi, poate pentru prima dată de cănd este la Doneţk, lui Lucescu i s-au pus in cumpănă abilităţile de antrenor: „Domnule Lucescu spuneţi că este posibil ca jucătorii să nu vă inţeleagă. V-aţi intrebat dacă dumneavoastră le puteţi oferi ceea ce le trebuie lor? In timpul meciului de azi nu v-aţi găndit că nu mai puteţi să daţi nimic acestei echipe, că aţi atins un anumit prag? Deja sunteţi la al treilea sezon cu Şahtior in Ligă şi echipa pe care o pregătiţi ia doar 6 puncte in Liga Campionilor, nicidecum nu se poate ridica mai sus!" Din nou, Lucescu a şovăit: „Eu mă găndesc la asta, această problemă eu o voi rezolva, e ceva personal. Nu ştiu de ce, dar in urmă cu o lună nu mi s-a adresat o astfel de intrebare, atunci cănd eram lideri in grupa nostră", a incercat să pareze tehnicianul romăn. Să fie acesta pasul pe care Mircea Lucescu il face pentru ruperea inţelegerii contractuale cu Şahtior?

×
Subiecte în articol: magazin lucescu