x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica - Funk old school

Muzica - Funk old school

de Raluca Grintescu    |    25 Aug 2006   •   00:00
Muzica  -  Funk old school

In premiera, trupa Simplu si-a lansat o trilogie "febrila"

In premiera, trupa Simplu si-a lansat o trilogie "febrila"

De ce o trilogie? Pe cand urmatoarele doua albume? Va fi acelasi concept de "vechi"?
Foarte SIMPLU! Pentru ca nimeni nu a mai lansat una inainte in Romania. Vrem sa fim, ca si in cazul altor proiecte,… "pionieri"! Urmatoarele doua volume din trilogie vor aparea cel mai probabil in noiembrie si la inceputul anului viitor! Conceptul trilogiei nu este nicidecum de "vechi", compozitiile au influente muzicale ale ultimilor 50 de ani si viitorilor 50 de ani. Ramanand energici si dinamici, asa cum ne stiti, am adaugat insa alte cateva ingrediente de succes care isi lasa amprenta asupra pieselor: funk, electro si multe influente din "old school". Ultimul album din trilogie va avea o tenta usor futurista!

Cum v-a venit ideea de a redeveni "B-boy"-ii anilor ’50?
Ideea ne-a venit, ca mai toate ideile bune, la studio. Ascultam muzica si pur si simplu… ne-a trasnit! Ce-ar fi daca am face o calatorie muzicala in timp?! Si pentru ca un astfel de proiect e foarte ofertant, ne-am dat seama ca va trebui sa-l dezvoltam. De aici si pana la ideea unei trilogii nu a mai fost decat un pas! De breakdance!

Cine sunt oamenii din spatele trilogiei?
Albumul este produs de Marius Moga si Smiley, care au demonstrat in repetate randuri ca impreuna formeaza o superechipa, alaturi de CRBL, responsabil de punerea in scena a megashow-urilor SIMPLU.

Invitati-surpriza?
"Tot astept", "Step by step" (cu Delia, Anda Adam si Cream), "American Dream" (cu Dan Teodorescu), "Pe drum" (cu Don Baxter si Moga). Iar cea mai mediatizata colaborare pana acum este o reeditare a hitului "Banii vorbesc", alaturi de Holograf.

Care a fost cea mai interesanta reactie in legatura cu activitatea voastra?
Cea mai neasteptata reactie a fost determinata de aparitia lui Smiley in trupa. Acest eveniment a declansat o isterie in masa in randul fanilor trupei, degenerata in episoade de fanatism! Pe bune.

Care a fost piesa la care ati lucrat cel mai mult?
De la concept pana la inregistrare… Probabil ca piesa "Tot astept", care era compusa mai demult, dar nu eram multumiti de rezultat si, de cate ori intram in studio, mai modificam cate ceva la ea. Azi asa, maine asa… ne-am trezit ca am lucrat la ea tot timpul cat am lucrat la album… cam un an! Dar a meritat.

Care a fost cel mai important moment din viata grupului Simplu?
Au fost mai multe momente de acest gen. Primul a fost lansarea oficiala a trupei, in 2000, apoi fiecare lansare de album s-a constituit intr-un moment special, semnarea contractului cu Cat Music a insemnat trecerea intr-o alta etapa din viata trupei, si acum lansarea primului album din trilogia "Febra Simplu"… Si suntem siguri ca nu se vor termina aici!

Cum va merge neoficial?
Daca oficial ne merge bine, neoficial ne merge de la excelent in sus!
×