x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Number One

Number One

de Raluca Grintescu    |    01 Dec 2006   •   00:00
Number One

Reamonn, pe locul unu in topul romanesc. "Supergirl" este hitul cu care talentatii nemti de la Reamonn au dat lovitura pe piata internationala. Acum, "Tonight", piesa de pe noul album "Wish", se pare ca a ajuns din nou in inimile romanilor, intrucat se afla deja pe primul loc in top.

Muzica

Reamonn, pe locul unu in topul romanesc. "Supergirl" este hitul cu care talentatii nemti de la Reamonn au dat lovitura pe piata internationala. Acum, "Tonight", piesa de pe noul album "Wish", se pare ca a ajuns din nou in inimile romanilor, intrucat se afla deja pe primul loc in top.

Pentru Universal Music Romania este un moment important, fiind pentru prima oara de la infiintare cand un single al unuia dintre artistii lor ocupa aceasta onoranta pozitie. Reamonn a reusit sa-i devanseze pe Cleopatra Stratan cu al ei "Ghita" si pe Voltaj cu "Stiu".

AMANAT. Albumul contine mai multe piese bune de sport, insa "Tonight" este totusi piesa ce se bucura de sustinerea radiourilor si televiziunilor muzicale din Romania. Poate pentru ca Rea, solistul trupei, casatorit cu o clujeanca, face muzica pe gustul romanilor. Turneul de promovare a noului disc "Wish" a fost amanat din cauza operatiei pe care Rea a suferit-o la corzile vocale in septembrie. Intrucat recuperarea este destul de anevoioasa, doctorii l-au sfatuit sa nu se apuce de cantat chiar asa de repede, altminteri si-ar putea pierde vocea. Pentru fanii care-si cumparasera bilete nu a fost o veste imbucuratoare, insa Rea a promis ca va reprograma curand datele turneului.

DUET. Va mai amintiti show-ul pe care Nelly Furtado si Rea l-au sustinut impreuna pe scena festivalurilor "Rock Am Ring" si "Rock im Park"? Ei bine, alchimia a functionat atat de bine (nu va ganditi la prostii!), incat la scurt timp cei doi s-au apucat sa colaboreze la o piesa intitulata "All Good Things". Versurile sunt compuse de Rea impreuna cu liderul trupei Coldplay, Chris Martin. Track-ul a aparut deja pe piata la 17 septembrie.

SUCCES. Infiintata in 1999, la initiativa solistului formatiei, irlandezul Rea, in legendarul studio Haus No. 7 (din sudul Germaniei - Munzingen ), trupa Reamonn cucerea piata muzicala din Germania inca de la primul single - smash-hitul Supergirl. La scurta vreme, Reamonn - Sebastian "Sebi" Padotzke - claviaturi, saxofon, flaut, Mike "Gomezz" Gommeringer - tobe, Phillip Rauenbusch - bass si chitaristul Uwe Bossert, plus vocea puternica a lui Rea devenea un nume cunoscut si indragit in toata Europa.
"Intr-una dintre zilele astea m-am jucat cu chitara si am vrut sa cant, dar mi-am adus aminte ca nu am voie. Asa ca am scris o piesa intreaga in gand. A fost o experienta ciudata sa compui un text pentru o melodie pe care o poti «canta» doar in minte"
Rea
Flash News

SOLO. Noel Gallagher vrea sa-si lanseze un album solo in viitorul apropiat. Cantaretul din Oasis a glumit pe aceasta tema, marturisind ca vrea sa produca acest material pana o sa-i iasa par alb: "Viata e prea scurta si chiar vreau sa fac un album solo, atat timp cat inca mai arat bine si inainte de a ajunge ca Phil Collins, desi, cu siguranta, asa o sa se intample. Iar Liam nu are de ce sa se supere. Am scris piese cat pentru patru albume", spune Noel.

BUENA VISTA. Hitul "Clocks" al celor de la Coldplay a fost "rearanjat" de membrii Buena Vista Social Club. Albumul-proiect "Rhythmns Del Mundo" este realizat in scopuri caritabile de "Artist Planet Eart", organizatie care lupta pentru schimbarile climaterice si incalzire globala. Discul mai contine piese reorchestrate ale U2, Swing, Kaiser Chiefs, Radiohead, Franz Ferdinand si Jack Johnson, cat si ultima inregistrare a membrului Buena Vista, Ibrahim Ferrer. Sesiunile de inregistrare s-au desfasurat in Cuba, din aprilie 2005 pana in iunie 2006, iar albumul va aparea pe piata la 18 decembrie.

SPECIAL. David Gilmour, chitaristul Pink Floyd, are o surpriza pentru fani. Artistul va scoate pe piata, la 26 decembrie, un un nou material ce va contine trei inregistrari live dedicate fondatorului trupei Floyd, Syd Barrett: un cover acustic al piesei "Dark Globe" de pe albumul de debut al lui Barrett, "The Madcap Laughs", si doua versiuni ale single-ului "Arnold Lane".
Rubrica realizata de Raluca Grintescu
×