x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pompei redescoperit

Pompei redescoperit

de Raluca Grintescu    |    12 Ian 2007   •   00:00
Pompei redescoperit

Vezuviul poate erupe din nou. Pompei, anticul oras roman ingropat in cenusa in urma eruptiei Vezuviului din anul 79 i.e.n., a reprezentat vreme indelungata o sursa de fascinatie pentru arheologi.

Documentar

Vezuviul poate erupe din nou. Pompei, anticul oras roman ingropat in cenusa in urma eruptiei Vezuviului din anul 79 i.e.n., a reprezentat vreme indelungata o sursa de fascinatie pentru arheologi.

Herculaneum, oras mai mic de langa Pompei, ingropat de aceeasi eruptie, dar mult mai in adancime, dezvaluie o imagine mult mai detaliata a vietii romane. Materialul vulcanic a acoperit si a pietrificat orasele pentru eternitate.

TEMERI. Analiza scheletelor din documentarul "Pompei, redescoperit" difuzat de National Geographic Channel duminica, de la ora 22:00, demonstreaza ca moartea locuitorilor a survenit rapid, multi dintre ei fiind ingropati de vii.

Pompei si Herculaneum au astazi de infruntat o dubla amenintare: orasele se naruie din lipsa de resurse pentru a le proteja si exista posibilitatea ca Vezuviul sa erupa din nou. Proiectul de conservare a orasului Herculaneum implica munca asidua a cercetatorilor pentru a gandi o strategie de conservare a sitului. Unii vulcanologi se tem ca o viitoare eruptie ar putea fi chiar devastatoare.
INFO

Dr. G. Incepand din 3 ianuarie, de la ora 22:00, o urmarim pe Dr. G in timp ce examineaza, impreuna cu echipa sa, motivele si contextul in care se produc diverse cazuri de deces sau ranire. Pentru orice moment al vietii, de la nastere pana la moarte, Dr. Jan Garavaglia este un profesionist dedicat, un medic extrem de binevoitor, care lucreaza la unele dintre cele mai uimitoare cazuri medicale, pentru a dezvalui cauzele mai multor situatii medicale bizare. Pasiunea sa pentru ceea ce face este pe masura compasiunii cu care discuta cu persoanele care deplang pierderea celor dragi. Astfel, Dr. G devine un subiect fascinant pentru aceasta serie de tip "reality", alinand durerea traumatismelor de natura medicala printr-o perspectiva plina de forta si caldura.

X-TESTERS. Credeti in OZN-uri, creaturi marine subacvatice si uriasi? Pentru cei care cred, dar si pentru cei care sunt sceptici, Discovery Channel are programul perfect: "X-Testers". O serie absolut noua, cu un duet real de tipul "Mulder si Scully", care ii poarta pe telespectatori prin toata lumea, pentru a demonstra sau infirma diverse cazuri de aparitii bizare, in fiecare sambata de la ora 16:00. Seria le prezinta telespectatorilor un duet unic in lumea efectelor speciale: Clark James si Patrick Denver, un adevarat guru in domeniu. De la demonstrarea existentei fantomelor pana la stabilirea adevarului asupra fenomenului de combustie umana spontana, acesti maestri ai iluziei strabat lumea, din Chile pana in Canada, in cautarea misterelor paranormale uimitoare, testand in final toate aceste evenimente neexplicate.
×