x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Shopping inteligent

Shopping inteligent

de Oana-Maria Baltoc    |    07 Noi 2008   •   00:00

Cum să dai banii pe haine fără să-ţi pară rău.



Ok, se ştie. Avem şi noi, femeile, o slăbiciune. Aruncăm banii pe haine, pantofi şi accesorii pe care de multe ori nici măcar nu le purtăm. Pentru ca bugetul să nu sufere ori de câte ori avem o zi proastă sau, din contră, când avem motive de bucurie, trebuie să ţinem cont de anumite reguli. Astfel, în loc să dăm iama prin magazine şi să cumpărăm tot ce ne cade în mână, eventual şi asistate de un cârd de prietene, cel mai bine este să nu ieşim din casă până nu inspectăm cu ochi de soacră ce ascundem prin şifoner. Nu de alta, dar cu siguranţă ai putea să-ţi îmbogăţeşti garderoba şi cu altceva în afară de cea de-a cincea pereche de pantaloni negri, model pană.

DE REŢINUT. În cazul în care doreşti să achiziţionezi o rochie elegantă, nu uita să iei cu tine o pereche de pantofi, poate chiar pe cei pe care ai de gând să-i porţi la ocazia specială.
Şi pentru că a venit vorba despre încălţăminte, nu te repezi să dai o căruţă de bani pe o pereche de sandale incomode doar pentru că ţi se par incredibil de sexy. Nu la fel o să te simţi după primele 10 minute în care vei dansa încălţată cu ele. Obligatoriu, înainte să dai fuga la casă cu cardul în mână, întreabă-te dacă ai cu adevărat nevoie de respectivul produs, unde îl vei purta şi dacă se potriveşte stilului tău. Dacă nu eşti sigură, mai bine aşteaptă să treacă încă o zi. Noaptea este un sfetnic bun.  

SOLDURI. Reducerile de sezon reprezintă o altă capcană pentru femeia ieşită la cumpărături. Doar pentru că o să găseşti haine ceva mai ieftine, nu înseamnă că ai nevoie de ele sau că te şi avantajează.
O să ajungi acasă cu un braţ de lucruri pe care le vei înghesui într-un colţ de şifoner, şi aşa prea plin cu alte haine pe care nu le-ai îmbrăcat. Şi, da, merită să dai 300 de euro sau mai mult pe o pereche de jeanşi  sau o perche de pantofi de firmă, dar doar dacă le vei purta în mod constant, nu de două ori pe an. Accesoriile alese cu grijă sunt de multe ori mai importante decât hainele. Cu ajutorul lor poţi transforma o ţinută anostă într-un outfit care să te scoată din anonimat.


News

EXPOZIŢIE DOINA LEVINTZA. O expoziţie de costume de teatru semnate de creatoarea de modă şi scenografa Doina Levintza va fi prezentată la Teatro Alcázar din Madrid în perioada 5-17 noiembrie. Expoziţia prezintă un parcurs de-a lungul istoriei teatrului şi creaţiei vestimentare. Costumele imaginate de Levintza dau viaţă unor personaje celebre, din spectacole precum "Portretul lui Dorian Gray", "Omul din La Mancha", "Contesa Maritza", "Hic sunt Leones", "Moartea unui comis voiajor" sau celebrul "Richard al III-lea". Doina Levintza este singurul designer din Europa de Est invitat să-şi prezinte colecţiile în cadrul prestigioasei Săptămâni a Modei de la New York, 7th on Sixth.

LA REDOUTE, ÎN ROMÂNIA. Fiind deja prezenţi în peste 24 de ţări şi având peste 18 milioane de clienţi, La Redoute va oferi românilor începând cu această lună ocazia de a face cumpărături de calitate online la www.laredoute.ro. Brand multispecializat în domeniile pręt-á-porter, mobilă şi articole de decoraţiuni în Franţa, La Redoute este al treilea jucător pe piaţa comerţului cu haine pentru femei, al doilea pe cea cu lenjerie pentru casă şi numărul unu în domeniul modei şi al decoraţiunilor interioare din punct de vedere al vânzărilor prin internet. Printre mărcile ce vor fi comercializate şi în România se vor număra branduri proprii, dar şi branduri consacrate.

×
Subiecte în articol: life & style