x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Soţie de preşedinte: Meserie de lux, plăcere sau corvoadă?

Soţie de preşedinte: Meserie de lux, plăcere sau corvoadă?

de Corina Andriuta    |    18 Sep 2007   •   00:00
Soţie de preşedinte: Meserie de lux, plăcere sau corvoadă?


Una merge la cumpărături, ignorănd invitaţia primită de la preşedintele SUA George Bush. A doua se crede Evita Peron şi vrea să-i ia locul soţului. Adică, să devină preşedinte. A treia, in pofida faptului că i s-a interzis oficial, continuă cu incăpăţănare să poarte vălul islamic la diverse recepţii. Prin ce se evidenţiază aceste doamne?Â


Una merge la cumpărături, ignorănd invitaţia primită de la preşedintele SUA George Bush. A doua se crede Evita Peron şi vrea să-i ia locul soţului. Adică, să devină preşedinte. A treia, in pofida faptului că i s-a interzis oficial, continuă cu incăpăţănare să poarte vălul islamic la diverse recepţii. Prin ce se evidenţiază aceste doamne?

Cristina Kirchner, soţia preşedintelui Argentinei: "Machiajul este totul. Restul nu contează". Soţul ei, preşedintele Argentinei, Nestor Kirchner a fost poreclit Pinguinul. Porecla vine nu numai de la originile sale,din Patagonia, unde locuiesc aceste păsări drăguţe, dar şi pentru mersul care seamănă cu cel al unui pinguin. In schimb Cristina, fostă actriţă, se deplasează pe coridoarele puterii cu graţie, parcă ar fi pe podium. Deşi, in permanenţă se compară cu Evita Peron, porecla de pinguin s-a lipit şi de ea. Cristina, care are 54 de ani, nu-şi plănge soarta. Cu pas sigur a parcurs drumul de la copilul nelegitim, din provincie, pănă la senatorul şi prima doamnă a Argentinei. In octombrie poate deveni preşedintele ţării, funcţie la care a fost propusă in alegeri chiar de către partidul creat de soţul ei. Intenţia este foarte simplă, aceea de a păstra fotoliul puterii pentru familia Kirchner pentru incă opt ani. Socotela familiei, spun clevetitorii, se face aşa: Patru ani ii va sta Cristina in fotoliul preşedenţial, după care revine soţul său. Prima doamnă, 32 de ani, soţia „Pinguinului", după cum scrie izvestia.ru, este cam greu de comparat cu frumoasa Peron, asta in pofida faptului că face tratamente cosmetice costisitoare. Insă ea poate recupera timpul pierdut. Copiii au crescut mari şi nu mai au nevoie de atenţie ca inainte, deci este timp suficient atăt pentru carieră căt şi pentru a avea grijă de propria persoană. Totuşi, argentinienii ştiu că Evita avea grijă de nevoiaşi pe cănd Cristina are in cap numai avantaje politice. Mai mult, prima doamnă a Argentinei are şi o vorbă preferată: „Machiajul este totul. Restul nu contează"!

Soţia preşedintelui francez, Cecilia Sarkozy: "Palatul Elysse imi crează o stare de mohorăre". Actuala gospodină a Palatului Elysse nu are in vine gram de sănge franţuzesc. Tată ei, Andre Ciganer (Aron Ciuganov) s-a născut la Bucureşti, in 1898, intr-o familie de ruşi cu ascendente ţigăneşti şi evreieşti. A emigrat la Paris, unde a devenit blănar. Bunicul din partea tatalui, născut la Bălţi (Republica Moldova), era ţigan romăn (de unde şi patronimul "Ciganer"), dar avea şi origini evreieşti. Modestele rădăcini ale tatălui sunt "spălate" de descendenţa mamei, spanioloaica Teresita Albeniz, fiică de ambasador belgian şi nepoata compozitorului Isaac Albeniz. Venind cu soţul in SUA, in concediu, ea l-a refuzat pe George Bush. Preşedintele SUA a invitat familia Sarkozy la un picnic. Insă, „Sarko" a venit singur. Cu o oră inainte de a onora invitaţia, doamna Sarkozy s-a scuzat susţinănd că are gripă. Paparazzi, insă, au dat de fostul model „Chanel" intr-un centru commercial, la cumpărături! Cecilia a ignorat şi programul pentru doamne, la intălnirea G8, şi a plecat la Paris pentru a participa la ziua fiicei sale care implinea 20 de ani. Familia Sarkozy are in total cinci copii, căte doi din primele căsătorii, precum şi Louis, 10 ani, din căsătoria lor. Cecilia recunoaşte că in actualul palat a căpătat o stare de mohorăre. Cam devreme, totuşi.

Soţia preşedintelui Turcei, Hayrunnisa Gul: "Hijabul imi acoperă capul nu şi creierul". Hayrunnisa s-a căsătorit la vărsta de 15 ani cu Abdullah care, pe atunci, avea 29 de ani. El şi-a făcut studiile la Londra şi Istanbul şi şi-a inceput carieră intr-o bancă. Actualul preşedinte este considerat ca fiind o imagine plăcută a islamismului turcesc. Are maniere europene. Hayrunnisa, mamă a trei copii, incearcă să nu rămănă in urmă şi apare peste tot purtănd vălul islamic. Inclusiv la diverse recepţii date pentru inalta societate, tot in hijab poate fi văzută. Cei drept, băsmalele ei sunt de firmă, ele fiind achiziţionate la „Hermes" şi de la „Dior".

Alte femei, celebre şi imprevizibile

SALVAREA. Moartea Nadejdei Aleluieva, in 1932, a reprezentat un şoc pentru Stalin. Prietena devotată a conducătorului a ales să se sinucidă cu un glonţ. In scrisoarea de adio, Nadejda scria că s-a decis acest gest extrem pentru că nu vedea altă soluţie in a-l determina pe Stalin să se descompună moral.

SIMBOLUL.Jackie Kennedy a reprezentat sombolul soţiei credincioase. Asta, deşi ea cunoştea foarte bine despre aventurile soţului său. După asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, peste o perioadă ea se căsătoreşte cu Onassis Aristotel. A fost un şoc pentru intreaga Americă.

CONTROVERSATA. Soţia dictatorului argentinian era venerată şi respinsă atăt in timpul vieţii căt şi după moarte. Corpul Evitei a fost ascuns de unul dintre ofiţeri in casa sa. Cănd soţia acestuia a deschis capacul sicriului, pentru a vedea ce este in el, ofiţerul, somnoros, a impuşcat-o. Arhiva Evitei a fost arsă iar din hainele ei argentinienii au confecţionat sperietori!

×
Subiecte în articol: magazin