x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Soţul mai presus decat copii

Soţul mai presus decat copii

de Nicoleta Craciun    |    16 Ian 2008   •   00:00

O femeie de 40 de ani, din comuna doljeana Bucovăţ, s-a ales cu dosar penal, după ce  şi-a lasat cei şase copii înfometati şi cu degerături la mâni şi picioare, ea plecând de acasă pentru o săptămână, după soţul fugit cu naşa de cununie într-un alt sat



O femeie de 40 de ani, din comuna doljeana Bucovăţ, s-a ales cu dosar penal, după ce  şi-a lasat cei şase copii înfometati şi cu degerături la mâni şi picioare, ea plecând de acasă pentru o săptămână, după soţul fugit cu naşa de cununie într-un alt sat.Vecinii familiei Roşu, din satul Sărbătoarea, comuna Bucovăţ, au sesizat, marţi după-amiaza, poliţiştii, în legătură cu faptul că şase copii minori trăiesc ăn condiţii mizere, fără căldură şi fără hrană, după ce mama i-a părăsit. Localnicii spun că mama minorilor i-a abandonat în urmă cu o săptămână şi a plecat să-şi caute soţul, care fugise împreună cu naşa de cununie, cu care se iubea de câteva luni.
Poliţiştii au mers la faţa locului, pentru a cerceta cele sesizate.
“Ne-au anunţat câţiva localnici că cei şase minori ai familiei Roşu au fost găsiţi în frig şi fără hrană. Am anunţat imediat Protecţia Copilului Dolj şi o echipă a venit la faţa locului şi a luat copiii”, a declarat, miercuri, agent-şef adjunct, Daniel Zbârlea, de la Poliţia din Bucovăţ.
   
Potrivit sursei citate, pe numele mamei a fost întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorilor. Mariana Roşu s-a întors acasă, miercuri, după ce a aflat că reprezentanţii Direcţiei Generală pentru Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului Dolj au luat în plasament cinci din cei şase minori.
“Eu nu ştiu de ce s-a ajuns aici. Am fost plecată dupa soţul meu la Sălcuţa şi când am venit, m-a şi luat poliţia. Soţul meu m-a parasit şi a plecat cu naşa noastră de cununie. Eu nu i-am lăsat fără mâncare şi în frig. Dar acum e mai bine ca şi aşa nu am cu ce să-i cresc şi îi voi lua la primavara de la Protecţia copilului”, affirmă mama copiilor.  Directorul Direcţiei Generale pentru Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului Dolj, Florin Stancu, a declarat că cinci dintre cei şase minori au fost luaţi în plasament în regim de urgenţă.
“Minorii au vârste cuprinse între un an şi 11 ani. Condiţiile în care au fost gasiţi sunt greu de imaginat. Au fost duşi la spital imediat să vedem dacă au suferit afecţiuni şi trei dintre ei au viroze respiratorii din cauza frigului suportat. Este posibil ca mama să fie decazută din drepturi. Minorii vor rămâne la un centru de plasament familial”, a declarat Florin Stancu.

×
Subiecte în articol: magazin