x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sunt sclipitor!

Sunt sclipitor!

09 Noi 2007   •   00:00

Oare diferenţa de sex şi dimensiunea creierului le permite anumitor indivizi să-i depăşească in performanţe pe semenii lor? Sau educaţia şi mediul sunt cele care dezvoltă inteligenta? Cu ajutorul imaginilor generate pe computer, al scanărilor cerebrale şi al mărturiilor experţilor, seria din trei părţi "Sunt sclipitor!" rezolvă căteva din cele mai mari mistere ale creierului, incepănd din 11 noiembrie, in fiecare duminică, de la ora 21:00. Â Â

Oare diferenţa de sex şi dimensiunea creierului le permite anumitor indivizi să-i depăşească in performanţe pe semenii lor? Sau educaţia şi mediul sunt cele care dezvoltă inteligenta? Cu ajutorul imaginilor generate pe computer, al scanărilor cerebrale şi al mărturiilor experţilor, seria din trei părţi "Sunt sclipitor!" rezolvă căteva din cele mai mari mistere ale creierului, incepănd din 11 noiembrie, in fiecare duminică, de la ora 21:00. Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â

ABILITĂŢI DEOSEBITE. Primul episod, "Geniu din naştere", il prezintă pe Marc Yu, un băiat uimitor, in vărstă de şapte ani, devenit pianist desăvărşit, care pare să aibă creierul special creat pentru muzică. La doar trei ani, micul geniu poate interpreta o sonatină de Beethoven. Pătrunzănd adănc in minţile savanţilor, episodul "Geniu din greşeală" spune povestea unui om care, in urma unei serioase traume cerebrale, a fost copleşit de un talent pentru pictură, talent pe care habar nu avea că-l posedă, iar episodul "Fă-mă geniu!" o prezintă pe Susan Polger, a cărei educaţie specială, incepută din copilăria timpurie, i-a dezvoltat abilitatea excepţională de a juca şah, devenind prima femeie din lume mare maestru la şah.

Info

Gheisele. Documentarul ne introduce in lumea gheişelor, inaccesibilă mai demult aparatelor de filmat. Arta acestei profesii este aceea de a păstra idealul feminin conform tradiţiei japoneze, in care spiritul se impleteşte cu frumuseţea.

Trup pe jumatate, viata deplina. Rose Siggins s-a născut cu o problemă ce a dus la amputarea picioarelor, lăsănd-o cu jumătate de corp. Fără să fie descurajată, Rose a imbrăţişat viaţa de mecanic de maşini şi este mama unui fiu sănătos. Iar acum este pe cale să nască un al doilea copil, dar sunt probleme de sănătate pentru amăndoi.

Spinarea dragonului. Poveşti uimitoare de istorie a naturii dezvăluie modul in care toate speciile de munte, de la flamingo pănă la puma, au evoluat astfel incăt să se adapteze transformărilor fizice suferite de Anzi - un proces care continuă şi in zilele noastre.

×
Subiecte în articol: documentar