x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ungurii impresionează UE cu automatul de palincă.

Ungurii impresionează UE cu automatul de palincă.

de Marina Constantinoiu    |    24 Mai 2011   •   14:14
Ungurii impresionează UE cu automatul de palincă.

Ungaria, care detine presedintia prin rotatie a UE, si-a utilizat toate resursele diplomatice pentru a-i impresiona pe oficialii Uniunii Europene sositi in vizita. Unul dintre cele mai interesante demersuri ar putea fi reprezentat de impartirea unor paharele cu alcool de buna calitate. Lucratorii responsabili cu activitatile de protocol au instalat in salonul prezidential de pe Aeroportul International Franz Liszt din Budapesta un nou automat care distribuie gratuit palinca - o bautura alcoolica foarte tare produsa in Ungaria - in pahare de cristal, relateaza marti Reuters.

Dupa o zi aglomerata de summit, zeci de delegatii trec prin acest salon, a declarat Peter Horvath, un ofiter responsabil cu activitatile de protocol din cadrul Ministerului de Externe. Timp de 40 de minute, cat asteapta sa se imbarce, aproape toti oficialii trec pe la automatul de palinca.

Automatul ofera palinca produsa din cirese, prune, dar si din caise - aceasta fiind de altfel cel mai des intalnita varietate. De la inaugurarea sa in februarie, automatul a eliberat deja peste 1500 de pahare cu palinca.

×
Subiecte în articol: Ungaria palinca