x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Google și Apple, colaborare împotriva infractorilor. Ce alerte vor transmite telefoanele iPhone și Android

Google și Apple, colaborare împotriva infractorilor. Ce alerte vor transmite telefoanele iPhone și Android

de Redacția Jurnalul    |    14 Mai 2024   •   00:20
Google și Apple, colaborare împotriva infractorilor. Ce alerte vor transmite telefoanele iPhone și Android
Sursa foto: Hepta

Google și Apple se asociază pentru a lupta împotriva hărțuirii prin urmărire a locației. Este cel mai recent semn că Apple și Google lucrează pentru a remedia dezavantajele dispozitivelor de urmărire prin Bluetooth, precum AirTag de la Apple.

Apple și Google au anunțat luni că telefoanele iPhone și Android actualizate vor afișa alerte care îi vor avertiza pe utilizatori că în apropiere se află un dispozitiv de urmărire a locației wireless, în cazul în care utilizatorul nu știa că este urmărit și dorește să oprească acest lucru, anunță CNBC.

Măsura este cel mai recent semn că cele două mari platforme lucrează pentru a remedia dezavantajele dispozitivelor de urmărire wireless - cum ar fi AirTag de la Apple - care pot fi utile pentru găsirea obiectelor pierdute sau furate prin afișarea locației lor pe o hartă digitală, dar pot fi folosite și de infractori pentru a urmări persoane.

Dispozitivele IPhone și Android cu software actualizat vor primi un mesaj prin care li se va spune că un dispozitiv de urmărire Bluetooth a fost „găsit în mișcare cu tine". Ulterior, utilizatorii pot face ca dispozitivul de urmărire să emită un sunet pentru a fi mai ușor de găsit și pot accesa instrucțiuni despre cum să îl dezactiveze.

Când AirTags a fost introdus pentru prima dată de Apple în 2021, acesta a găsit rapid un public în rândul utilizatorilor care atașau micile dispozitive la chei, bagaje sau chiar la mașină, permițându-le să folosească rețeaua globală de dispozitive Apple și semnalele Bluetooth de tip crowdsourcing pentru a-și localiza rapid obiectele pierdute - de exemplu, bagajele înregistrate care nu au mai ajuns după un zbor.

Dar dispozitivele au fost folosite și pentru infracțiuni, iar unele victime au declarat că li s-a strecurat un AirTag într-un bar aglomerat pentru a fi urmărite. De atunci, Apple a colaborat cu Google pentru a integra alerte și avertismente în iOS și Android pentru a limita utilizarea abuzivă în scopuri criminale. Alerte care avertizează în mod specific împotriva unui AirTag care urmărește un utilizator au fost deja integrate în Android.

De asemenea, AirTag este acum doar unul dintre numeroasele dispozitive de urmărire Bluetooth. Apple și Google permit companiilor terțe, cum ar fi Chipolo și Motorola, să își construiască propriile dispozitive.

Dar atunci când companiile terțe construiesc așa-numitele dispozitive de urmărire a dispozitivelor pierdute „Find My", acestea trebuie să le construiască în conformitate cu specificațiile Apple și Google, care vor cere acum alerte de urmărire nedorite.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iphone Android locatie infractori AirTag