x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Germania acuză Rusia de un atac cibernetic

Germania acuză Rusia de un atac cibernetic

21 Iun 2018   •   06:53
Germania acuză Rusia de un atac cibernetic

Serviciul german de informaţii interne (BfV) consideră că Rusia s-a aflat probabil în spatele unui atac cibernetic pe scară largă împotriva furnizorilor de energie din Germania.

 

Directorul BfV, Hans-Georg Maassen, a declarat că există mai multe motive care duc la concluzia că Rusia este vinovată de atacul despre care s-a aflat săptămâna trecută. El nu a precizat câte companii au fost vizate de agresori.

Rusia a dezminţit in repetate randuri orice tentativă de a penetra infrastructura altor ţări. Solicitat să comenteze acuzaţiile lui Maassen, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns: "Nu ştim despre ce a vorbit". "Ar trebui sa vina cu probe", a completat Maria Zaharova, din partea MAE rus.

Agenţia germană pentru protecţia cibernetică BSI a dezvăluit că pe 13 iunie a avut loc o agresiune informatică denumită "Ursul turbat", în cadrul căreia hackerii au încercat să pătrundă în reţelele de computere ale mai multor furnizori de energie şi electricitate din Germania, dar nu au reuşit să compromită decât câteva reţele din birourile unui număr redus de firme. Agenţia susţine că în prezent situaţia este sub control.

BSI a avertizat pentru prima oară asupra pericolului unor astfel de atacuri cu un an în urmă. Statele Unite au acuzat Rusia, în martie, de o campanie informatică împotriva reţelei electrice americane începută în martie 2016 sau chiar mai devreme. Şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, a declarat în aprilie că Berlinul trebuie să presupună că Rusia s-a aflat şi în spatele atacului cibernetic împotriva ministerului de externe de la Berlin, descoperit în decembrie anul trecut. AGERPRES

×