x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Inteligența artificială poate traduce vocea pe video în mai multe limbi

Inteligența artificială poate traduce vocea pe video în mai multe limbi

de Redacția Jurnalul    |    27 Aug 2024   •   19:45
Inteligența artificială poate traduce vocea pe video în mai multe limbi

D-ID, o companie ce se ocupă cu inteligența artificială, a anunțat crearea unui nou model capabil să traducă vocea pe video în mai multe limbi. Caracteristica ar urma să-i ajute pe creatorii de conținut.

O companie care se ocupă cu dezvoltarea inteligenței artificiale, în ceea ce privește crearea de avatare video și animarea fotografiilor, a anunțat lansarea unui nou instrument de traducere video, scrie Techradar.

Modelul este capabil să traducă videoclipuri în 30 de limbi diferite și păstrează vocea originală a utilizatorului, adaptând-o textului tradus și ajustând mișcările buzelor.

Această tehnologie reprezintă o soluție ptactică pentru creatorii de conținut și companiile care vor să folosească videoclipurile create pentru piețele internaționale, economisind astfel timp și resurse.

În locul unei dublări banale, D-ID clonează vocea utilizatorului și promite că rezultatul va arăta natural.

Compania a devenit cunoscută în 2021 pentru funcția „Deep Nostalgia”, care animează fotografii vechi, creând iluzia că persoanele din imagini se mișcă.

Caracteristica a captat rapid atenția împătimiților de inteligență artificială.

„Pe măsură ce conținutul video devine din ce în ce mai important în comunicarea digitală, importanța interacțiunii cu un public multilingv nu a fost niciodată mai mare”, a declarat Gil Perry, cofondator și CEO al D-ID, potrivit sursei citate.

(sursa: Mediafax)

×