x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Biocombustibil bazat pe micro-alege pentru automobile eco

Biocombustibil bazat pe micro-alege pentru automobile eco

25 Iun 2014   •   17:44
Biocombustibil bazat pe micro-alege pentru automobile eco

Compania japoneză Isuzu Motors a anunţat azi că va demara o cercetare pentru a dezvolta un biocombustibil pentru automobile bazat pe micro-alege, împreună cu firma euglena Co., propunându-şi comercializarea produsului până în 2018, informează agenţia Kyodo.

Producătorul auto a precizat că marţea viitoare va începe testarea acestui combustibil bio-diesel în cadrul unui serviciu de transport cu autobuzul pentru angajaţii săi la fabrica pe care o deţine în oraşul Fujisawa din Prefectura Kanagawa.

Isuzu va analiza performanţele noului combustibil, iar firma euglena Co. va fi responsabilă de cercetarea şi dezvoltarea acestuia, precum şi de producţia propriu-zisă.

Firma euglena Co., care a demarat la Facultatea de Agricultură de la Universitatea din Tokyo, încearcă să obţină combustibil pentru automobile şi avioane folosindu-se de capacitatea algelor de a genera substanţe grase, precizează Kyodo.

Isuzu şi euglena Co. se aşteaptă ca acest nou biocombustibil să ajute la reducerea cantităţii de emisii de dioxid de carbon.

Preşedintele Isuzu, Susumu Hosoi, a declarat la o conferinţă de presă, la Tokyo, că Isuzu doreşte să se implice activ în acest proiect pentru a contribui la rezolvarea problemei energetice. (Agerpres)



×