x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă XAI a lui Musk se pregătește pentru primul model de inteligență artificială pentru un grup select

XAI a lui Musk se pregătește pentru primul model de inteligență artificială pentru un grup select

de Redacția Jurnalul    |    03 Noi 2023   •   21:39
XAI a lui Musk se pregătește pentru primul model de inteligență artificială pentru un grup select
Sursa foto: Hepta

Startup-ul de inteligență artificială xAI al lui Elon Musk va lansa sâmbătă primul său model de inteligență artificială pentru un grup select, a declarat vineri miliardarul și CEO-ul Tesla, potrivit Reuters.

Acest lucru vine la aproape un an după ce ChatGPT de la OpenAI a atras imaginația companiilor și a utilizatorilor din întreaga lume, stimulând o creștere bruscă a adoptării tehnologiei generative de inteligență artificială.

Musk a co-fondat OpenAI, compania din spatele ChatGPT, în 2015, dar s-a retras din consiliul de administrație al companiei în 2018.

„În unele aspecte importante, acesta (noul model al xAI) este cel mai bun care există în prezent”, a declarat Musk vineri.

Miliardarul care a criticat eforturile Big Tech în materie de inteligență artificială și cenzura a declarat la începutul acestui an că va lansa o inteligență artificială de căutare a adevărului maxim care încearcă să înțeleagă natura universului pentru a rivaliza cu Bard de la Google și Bing AI de la Microsoft.

Echipa din spatele xAI, care a fost lansată în luna iulie a acestui an, provine de la DeepMind de la Google, compania mamă a Windows, și de la alte firme de cercetare de top în domeniul AI.

Deși X, firma de social media deținută de Musk, cunoscută anterior sub numele de Twitter, și xAI sunt separate, companiile colaborează îndeaproape. XAI colaborează, de asemenea, cu Tesla și cu alte companii.

Larry Ellison, cofondator al Oracle și autointitulat prieten apropiat al lui Musk, a declarat în septembrie că xAI a semnat un contract pentru a-și antrena modelul de inteligență artificială pe cloud-ul Oracle.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: xai musk