x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 2008, cutia cu tendinţe

2008, cutia cu tendinţe

de Lucian Mandruta    |    04 Feb 2008   •   00:00
2008, cutia cu tendinţe

TEHNOLOGIE ● Pentru ce vom strânge bani anul acesta
Bagi mâna înăuntru şi nu ştii exact: te muşcă? Te gâdilă? Te goleşte de bani? Asta e cutia cu gadgeturi a anului, deschisă la începutul lui 2008 la CES. Care dintre ele vine în România? Oricum, până se hotărăsc ei, să vă spun ce ne trebuie neapărat nouă.


TEHNOLOGIE ● Pentru ce vom strânge bani anul acesta
Bagi mâna înăuntru şi nu ştii exact: te muşcă? Te gâdilă? Te goleşte de bani? Asta e cutia cu gadgeturi a anului, deschisă la începutul lui 2008 la CES. Care dintre ele vine în România? Oricum, până se hotărăsc ei, să vă spun ce ne trebuie neapărat nouă.


Pentru cei care chiar vor să iasă din mulţime, uite soluţia mea: te duci matale la agenţia de bilete, îţi iei o cursă dus-întors pentru New York în octombrie şi te pui pe aşteptat. Dar nu-ţi iei telefon nou între timp, şi nici GPS! Când vine toamna, te sui în avion şi fugi în America să-ţi iei Garmin Nuvifone, un GPS cu telefon, mare cât un iPhone, însă cu marele avantaj de-a avea şi 3G. Cei care folosesc internetul pe mobil ştiu că un singur lucru nu merge, indiferent de platformă: secvenţele video care se deschid în browser, cum ar fi cele din YouTube, sau de pe site-ul Antena3, de exemplu. Sigur, iPhone are o aplicaţie specială pentru Tube, însă ce poate fi mai bun să cauţi prin site-uri în timp ce stai cu maşina în trafic şi să te poţi uita la un filmuleţ sau o ştire fără să te complici? Asta face browserul Skyfire pentru WinMobile 5 şi 6.


UMPC. E cel mai mic pisiu. Între el şi desktop e diferenţă dintre chihuaua şi dog german. Nu, nu-mi veniţi cu figurile din capul acelui Asus Eee PC, pe care deja l-am văzut în magazin în România. E prea mare! Si prea bun ca preţ: cum să te afişezi cu aşa ceva la o întâlnire serioasă de afaceri? Nu poţi să umbli cu un computer sub 1.000 de euro după tine: pentru bărbaţi e cel mai bun înlocuitor de bijuterii. Aici, trendul e clar: calculatorul trebuie să încapă în buzunar şi să aibă deja o soluţie de acces la internet internă. OQO a lansat modelul 2 în Anglia, cu internet broadband. E de două ori mai gras decât ultimul Nokia Communicator, dar ţine în burtă 120 GB şi poate să ruleze chiar Vista Ultimate.


Cine pleacă ultimul închide lumina. Şi taie ultimul fir! Asta îţi propune tehnologia powercast: să ne scape de cablul de alimentare de tot. Cum funcţionează? Un emiţător băgat în priză emite unde radio de joasă frecvenţă. Un receptor, care se află în telefonul mobil sau laptop, le recepţionează şi le converteşte în energie electrică. Aşteptăm însă rezultatele testelor de radiaţie: o fi sigură chestia asta?


Blu-Ray

Daca aţi stat într-o cabană din Bucovina în ultimele şase luni şi v-aţi făcut planuri să investiţi într-o exploatare industrială de mure şi fragi, nu vă mai complicaţi cu paragraful asta. E pur şi simplu pentru oameni cărora le place să stea seara la televizor într-un oraş mare de preferinţă, în care magazinele au adus filme de înaltă rezoluţie Blu-Ray. Şi când spun filme, mă refer la vreo sută sau o mie, nu la 10-20 cât are Media Galaxy, care deţine şi recordul pe ţară. M-am uitat la Întâlnire de Gradul Trei şi m-am simţit iar la 14, în cinema Modern, cu punga de seminţe în mână. Acum că e clar cine a câştigat bătălia formatelor, eu zic că domnii comercianţi – importatori ar trebui să investească intr-o tehnologie care nu e doar nouă şi scumpă, ci şi de figuri. Or, se ştie, figurile se vând bine în România!

×
Subiecte în articol: IT