x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 7 miliarde de dolari pentru reţele LTE şi satelit în SUA

7 miliarde de dolari pentru reţele LTE şi satelit în SUA

21 Iul 2010   •   00:00

Compania Nokia Siemens Networks a obţinut un contract de 7 miliarde de dolari în SUA pentru construcţia unei reţele wireless, după ce a anunţat luni un acord pentru achiziţia diviziei de producţie de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii a grupului american Motorola, transmite Reuters.
Contractul, cu o durată de opt ani, vizează construcţia şi întreţinerea unei reţele wireless pentru compania LightSquared şi ar putea fi, potrivit analiştilor, cea mai mare comandă din industria echipamentelor pentru reţele de telecomunicaţii.
Proiectul vizează o reţea LTE, precum şi una prin satelit.
Preluarea diviziei Motorola şi contractul semnat cu LightSquared vor consolida poziţia Nokia Siemens Networks, companie mixtă a grupurilor finlandez Nokia şi german Siemens, pe piaţa americană.
Reţeaua dezvoltată pentru LightSquared va include aproximativ 40.000 de staţii şi va acoperi 92% din populaţia SUA până în 2015.
Nokia Siemens Networks a anunţat luni preluarea diviziei de producţie de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii a Motorola pentru 1,2 miliarde de dolari, obţinând astfel o poziţie puternică pe piaţa nord-americană şi locul al doilea la nivel mondial.

×
Subiecte în articol: internet