x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Amazon a lansat un nou joc pe calculator cu sute de mii de jucători

Amazon a lansat un nou joc pe calculator cu sute de mii de jucători

30 Sep 2021   •   19:31
Amazon a lansat un nou joc pe calculator cu sute de mii de jucători
Sursa foto: amazon.com

Amazon Game Studios, divizia de dezvoltare de jocuri video a Amazon, a lansat marți un nou joc pe calculator numit "New World", care a captivat lumea jocurilor pe PC în această săptămână, scrie CNBC.

"New World" este un joc online care permite miilor de jucători să exploreze și să construiască o colonie virtuală în America, un amestec de magie și istorie. De la lansarea sa, jocul a înregistrat o medie de sute de mii de jucători simultani pe Steam, cel mai popular magazin online pentru jocuri pe PC.

În ziua lansării, jocul a atins un vârf de peste 700.000 de jucători simultani, fiind una dintre cele mai mari lansări de până acum pe Steam. Joi dimineață, mai mult de 450.000 de jucători simultani au fost înregistrați. În plus, au fost raportați până la 10.000 de jucători care așteptau să intre în joc.

Dacă tendința se păstreează, "New World" va intra în topul jocurilor online populare, precum "Fortnite", "PUBG" și "World of Warcraft". Și, în timp ce jocul probabil nu va genera genul de venituri pe care Amazon le obține din comerțul electronic sau din serviciile cloud, poate aduce direct bani companiei, spre deosebire de Amazon Studios, care este în primul rând un vehicul pentru a menține oamenii abonați la Amazon Prime.

"New World" costă 39,99 dolari.

Succesul timpuriu al "New World" contrastează cu prima încercare a Amazon de a lansa un joc video important, fapt petrecut anul trecut, cu un joc numit "Crucible", la care Amazon a renunțat la doar câteva luni după lansare, în urma unei recepții slabe din partea jucătorilor. A fost o rușine pentru Amazon Game Studios, care a petrecut mai mulți ani dezvoltând titlul.

(sursa: Mediafax)

×