Atacurile informatice de tip DDoS* (Distributed Denial-of-Service) devin din ce in ce mai puternice, statisticile din a doua jumatate a anului 2011 aratand ca intensitatea medie a unui astfel de atac a fost cu 57% mai mare (110 Mbit/sec), potrivit informatiilor primite de la Kaspersky Lab.
Statisticile indica faptul ca cel mai puternic atac din semestrul doi al anului trecut a avut o intensitate cu 20% mai ridicata decat cel din prima jumatate a lui 2011, cumuland un total de 600 Mbit/sec.
Mai mult, 90% din tot traficul de atacuri DDoS venit din 23 de tari, printre care si Romania, cu un procent de 2%.
Atacurile DDoS sunt folosite atat ca act de protest, cat si ca o metoda eficienta de a exercita presiune asupra competitorilor. Nu mai reprezinta o surpriza faptul ca cei care detin un business in comertul online (magazine online, licitatii, forumuri cu anunturi de mica publicitate etc.) sunt o tinta frecventa a atacurilor, 25% dintre acestea fiind directionate catre astfel de site-uri. De asemenea, proportia atacurilor asupra paginilor web guvernamentale creste gradual, in a doua jumatate a anului trecut atingand 2%.
Flood-ul HTTP ramane cel mai popular tip de atac DDoS (80%). Acesta presupune trimiterea simultana a unui numar foarte mare de cereri HTTP catre site-ul atacat, computerele bot incercand fie sa acceseze o singura pagina a site-ului, fie sa descarce un anumit fisier de pe acesta.
Pentru mai multe informatii, consultati fisierul atasat.