x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Competitie - Romanii sunt interesati de initiativele educative online

Competitie - Romanii sunt interesati de initiativele educative online

10 Ian 2007   •   00:00

Ministerele Educatiei din 26 de tari, printre care si Romania, sunt implicate intr-un parteneriat care are ca scop dezvoltarea de instrumente moderne si eficiente in procesul didactic.

In netul european
VLAD. "Dati planetei un RESTART proaspat"
Ministerele Educatiei din 26 de tari, printre care si Romania, sunt implicate intr-un parteneriat care are ca scop dezvoltarea de instrumente moderne si eficiente in procesul didactic.

European Schoolnet a lansat la sfarsitul anului trecut concursul "Energia este viitorul nostru". Competitia se adreseaza elevilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 18 ani, din tarile Uniunii Europene, tarile candidate la UE, Islanda, Norvegia, Elvetia si Liechtenstein. Scopul acestui program este acela de a-i incuraja pe cei tineri sa isi exprime parerile in privinta eficientei utilizarii resurselor energetice, dar si viziunea lor legata de posibile surse alternative de energie.

IMAGINE DIGITALA. Contributia unui concurent consta intr-un poster, care poate fi desen, colaj, pictura sau fotografie, transformate in format digital, un slogan si un scurt text explicativ al acestora, termenul limita pentru inscriere fiind mijlocul lunii martie. Regulamentul concursului este disponibil la adresa http://www.futurenergia.org/ww/en/pub/futurenergia/competition.htm. Tinerii romani se dovedesc cei mai receptivi in cazul acestei initiative. Pana in prezent, din cele 55 de materiale inscrise in concurs, numai 4 NU apartin unor elevi din Romania.

ELENA. "Sa invatam de la natura: fotosinteza-energie pentru viitor"

Castigatorii primelor trei locuri la fiecare din cele 4 categorii de varsta, impreuna cu profesorii coordonatori, vor fi recompensati cu o excursie la Bruxelles. Cei de pe locul intai vor primi in plus un iPod si un rucsac.

SIGURANTA PE NET. Un alt program sprijinit de Comisia Europeana, tot prin intermediul European Schoolnet, incearca evaluarea comportamentului online al tinerilor intre 10 si 18 ani. Acesta consta dintr-un chestionar online, disponibil in 14 limbi, inclusiv romana, care se concentreaza asupra atitudinii tinerilor fata de internet si tehnologiile mobile, dar mai ales asupra reactiei acestora atunci cand sunt confruntati cu situatii riscante prin intermediul acestor tehnologii (http://insafe-survey.eun.org/). Datele vor fi utilizate in pregatirea evenimentului numit "Ziua unui internet mai sigur", de pe 6 februarie.
×
Subiecte în articol: IT