x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget De la foarte simplu la cel mai complex

De la foarte simplu la cel mai complex

21 Dec 2006   •   00:00

TELECOMUNICATII > TEST
Numarul acesta am testat pentru tine cinci celulare. De la cel mai simplu telefon de pe piata la cea mai complexa combinatie intre un telefon mobil si un PDA ultradotat.
TELECOMUNICATII > TEST

Numarul acesta am testat pentru tine cinci celulare. De la cel mai simplu telefon de pe piata la cea mai complexa combinatie intre un telefon mobil si un PDA ultradotat.

N71. Greu de… ales Nokia N71 are de toate, este un adevarat centru multimedia portabil, in plus, mai este si compatibil 3G. Totusi, ceva scartaie. Aspectul. O dragoste la prima vedere este aproape imposibila, cel putin pentru o femeie. Designul, bata-l vina! Mare (98.6 x 51.2 x 25.8 mm), greu (139 g), butucanos, acesta este N71 cu clapeta. Un telefon greu de ales, dintr-o multitudine de oferte din aceeasi categorie. Altfel, jos palaria la dotari. Pentru cine trece peste dimensiunile sale considerabile, smartphone-ul N71 dotat cu Symbian 9.1 este un aliat de nadejde. Are un player audio care suporta toate standardele digitale cunoscute, dar si un radio FM stereo.
  • Marina Constantinoiu

    D900 recunoaste tara Noua generatie "dieta" de la Samsung uimeste piata. D900, cel mai subtirel slide de pana acum (12,9 mm grosime, cand e inchis), are tot ce-i trebuie unui mobil cu clasa. Mai putin 3G si un radio FM. Am testat un D900 si la propriu, si la figurat. Adica l-am scos pe masa fara sa-l anunt oficial. N-a existat persoana care sa nu-l remarce. Si acum, lovitura de gratie: telefonul recunoaste - cu ajutorul operatorului - tara in care este folosit telefonul, folosind automat wallpaperul care se potriveste. Dar surprizele nu se opresc aici. In functie de ora, si fundalul animat se schimba, peisajul devenind nocturn. Daca esti in Romania, vei avea parte de Castelul Peles.
  • Marina Constantinoiu

    Telefonul cu de toate Daca vreti sa nu mai fiti frustrati de problemele de conectivitate ale telefonului, puteti incerca poket pc-ul HTC TyTN. Veti beneficia cu siguranta de cel mai rapid acces la internet prin serviciile 3G. Nu o sa va lipseasca nici GPRS-ul, Bluetooth sau Wi-Fi si puteti seta modul preferat de conectare. Va puteti plimba linistit prin casa fara sa pierdeti vreo scena importanta dintr-un film. Si mai sunt cateva motive pentru care ar merita facuta aceasta alegere. Mesajele si e-mailurile sunt mai usor de tiparit datorita tastaturii. Aceasta culiseaza din partea stanga a dispozitivului, motiv pentru care dimensiunile telefonului sunt 112.5 X 58 X 22 mm.
  • Mihai Manole

    Ultraplat de la LG LG s-a decis sa tina pasul cu Samsung, asa ca a lansat pe piata micutul si slabutul KG320. Doar 9,9 mm grosime si 70 de grame, micutul aproape ca nu-si face simtita prezenta in buzunar, ceea ce ar putea fi o problema pentru barbati, care s-ar putea sa se aseze pe el. Ce uimeste la o prima privire este display-ul. Foarte luminos si prietenos. Dar nici camera foto (cu un zoom digital 4X) nu se lasa mai prejos. Datorita unei rezolutii de 1,3 MP, pozele realizate sunt de o calitate exceptionala. Terminalul permite si realizarea de filme, cu o durata de inregistrare nelimitata decat de memoria disponibila.
    Apropo, telefonul nu dispune de un slot pentru cardul de memorie, avand una interna de 128 MB. Producatorul ne asigura ca telefonul poate fi folosit si ca unitate de stocare a informatiilor prin simpla sa conectare la computer, folosind cablul USB
  • Marina Constantinoiu

    Bang&Olusen Serene De departe, este cel mai scump telefon pe care l-am testat vreodata. Cand auzi cat costa, te astepti la toc din piele de gazela, cristale Swarowsky sau macar o camera de 10 megapixeli, conexiune Wi-Fi, 3G ori touchscreen. Nu are nimic din toate astea. Atunci, de ce se vinde cu 1.200 de euro, iar daca vrei unul trebuie sa te inscrii pe o lista de asteptare? Pentru ca este un telefon mobil si atat. Foarte simplu si de foarte buna calitate. Fara zorzoane si fara tehnologii ultimul racnet, fluturate prin toate spoturile tv. Te face sa te gandesti ce vrei de la un celular. Sunet de calitate, baterie buna, butoane usor de apasat, carcasa rezistenta, un meniu inteligent si o agenda incapatoare. Serene le are pe toate, desi tehnologia din spatele carcasei pare mai mult decat modesta. Are tot ce-ti trebuie pentru comunicare si nimic in plus. Casca si microfonul poarta marca uneia dintre cele mai respectabile firme din lume atunci cand vine vorba de sunet, Bang&Olufsen. Sunetele de apel se rezuma la otel, bronz si lemn si suna exact ca atunci cand lovesti o bucata de metal. Difuzorul este ascuns in spatele butoanelor dispuse circular, iar prin meniu navighezi invartind un singur buton rotund. Are Bluetooth, recunoastere vocala si agenda cu 1.000 de intrari. Spre deosebire de toate celelalte telefoane cu clapeta, display-ul este pus jos, iar butoanele sus. La prima vedere pare o prostie, dar asta il face sa fie foarte usor de butonat.
  • Cristian Ionita

    Model: Bang&Olufsen Serene
    Samsung SGH-E910
  • Pret: 1.200 euro, Sound Vision
  • Retea: GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
  • Dimensiuni: 64.7 x 69.7 x 23.9 mm
  • Greutate: 110 g
  • Ecran: TFT, 256.000 de culori, 240 x 320 pixeli
  • Baterie: Li-Ion 800 mAh
  • Stand-by: 225 ore
  • Convorbiri: 3,5 ore
  • Agenda: 1000 de intrari
  • Camera: VGA, 640x480 pixeli, inregistrare video
  • Conectivitate: GPRS class 10, Bluetooth, USB
  • Mesaje: SMS, MMS, Email, Instant Messaging
  • Browser: WAP 2.0/xHTML
  • Alte facilitati: Organiser, SyncML, handsfree incorporat, voice memo, convertor valutar
  • ×