x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Huawei anunță lansarea sistemului său de operare Harmony

Huawei anunță lansarea sistemului său de operare Harmony

25 Mai 2021   •   14:31
Huawei anunță lansarea sistemului său de operare Harmony

Noul său sistem de operare Harmony dezvoltat de Huawei Technologies va fi lansat pe 2 iunie. Compania estimează că numărul dispozitivelor echipate cu HarmonyOS vor ajunge la 300 de milioane până la sfârșitul anului, scrie Reuters.

Acesta are scopul de a ajuta la revenirea companiei chineze, grav afectată de sancțiunile impuse de Statele Unite, făcând-o independentă de sistemul Android. SUA a impus restricții severe producătorului de telefonie mobilă ca urmare a tensiunilor comerciale cu China, și l-a considerat o amenințare pentru securitatea națională. Sancțiunile au obligat Huawei să-și vândă marca de telefoane low-cost Honor.

HarmonyOS (Hongmeng în limba  chineză) este un sistem de operare  "open-source" pentru diverse dispozitive. Prima dată a fost lansat în 2019, pe dispozitivele Internet-of-Things, care includ dispozitive portabile şi tablete.

Totodată, Huawei a trebuit să-și dezvolte și propriile cipuri, după interzicerea accesului la tehnologiile americane şi la furnizori importanţi, precum Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Însă miliardarul Ren Zhengfei, fondatorul companiei, a promis că nu va renunţa la afaceri.

Huawei a fost pe priml loc la nivel global privind producția de smartphone-uri. Acum a ajuns pe locul șase, cu o cotă de piaţă de 4% în primul trimestru din 2021.

În luna februarie, producătorul chinez a prezentat un smartphone pliabil din categoria high-end.
Modelul Mate X2 costă 17.999 yuani, adică 2.800 de dolari, care se desface într-un dispozitiv cu un ecran de 8 inch și este echipat cu cipul 5G Kirin 9000, dezvoltat companie.

×
Subiecte în articol: Huawei harmony