x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

31 Mar 2006   •   00:00
Privatizarea OTE. Compania OTE, cel mai mare operator de telecomunicatii din Grecia, trebuie privatizata imediat si adaptata conditiilor concurentiale de pe piata, pentru a evita un dezastru, a declarat directorul general al companiei, Panagis Vourloumis. "Necesitatea de a finaliza privatizarea OTE este imediata. Daca nu se adapteaza, compania va fi distrusa", a avertizat Vourloumis. El a spus ca liberalizarea pietei telecomunicatiilor si intensificarea concurentei au facut ca imbunatatirea eficientei la cea mai mare companie de telefonie fixa din Grecia sa fie o necesitate. Statul grec, care detine o participatie de 38,6% la OTE, a vandut in septembrie 2005 10% din actiunile operatorului, pentru 835 de milioane de euro.

SOFT21, A V-A EDITIE. Saptamana viitoare va avea loc cea de-a cincea editie a Soft21.ro, un eveniment de analiza a evolutiei industriei de software, tendinte si directii de urmat in perspectiva integrarii. Conform IDC Romania, volumul de investitii in IT pe segmentul de retail a fost prognozat la 38,56 milioane de dolari pentru 2005 si estimat la 42,38 milioane de dolari in 2006, in crestere cu 11,4 % fata de 2005.

FONDURI PENTRU BROADBAND. Uniunea Europeana va oferi fonduri pentru furnizarea de acces Internet in banda larga in zonele mai putin dezvoltate ale Uniunii, pentru a stimula activitatea comerciala si a crea locuri de munca in aceste regiuni. Potrivit unui comunicat, Comisia va combina instrumente din domeniile concurentei, societatii informationale, regionale si din domeniul agriculturii pentru a permite tuturor europenilor sa aiba acces la internetul in banda larga, fara sa ofere insa detalii cu privire la suma finantarilor.

AUTORIZATII AUTO FALSIFICATE. Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, institutie care gestioneaza sistemul informatic pentru atribuirea electronica a autorizatiilor pentru transportul rutier international de marfa, a identificat anul trecut 18 autorizatii falsificate. Autorizatiile falsificate urmau sa fie folosite pe rutele Germania, Ungaria, Franta, Slovacia, Italia si Cehia. De la inceputul acestui an au fost distribuite prin intermediul sistemului electronic peste 106.000 de autorizatii pentru transportul international de marfa.

×
Subiecte în articol: IT