x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

18 Mar 2006   •   00:00

18 martie 2006

AMENZI PENTRU OPERATORI. Cosmote si alti doi operatori de telefonie mobila au primit amenzi de cate un milion de euro, de la institutia de reglementare a sectorului de telecomunicatii din Grecia, pentru incalcarea legislatiei antitrust in privinta majorarii tarifelor aplicate mesajelor SMS. Institutia "a stabilit ca majorarile similare de preturi efectuate de Cosmote, TIM Hellas si Vodafone in primavara anului 2005 au incalcat legislatia privind libera concurenta", se arata intr-un comunicat al EETT. Cosmote, cel mai mare operator de telefonie mobila din Grecia (dupa numarul de utilizatori), a majorat tarifele pentru mesajele SMS in aprilie 2005 de la 0,085 de euro la 0,09 euro.

FABRICA PENTRU LCD-URI. Sharp intentioneaza sa construiasca in acest an in Polonia o unitate de productie de televizoare cu ecrane LCD (foto), valoarea investitiei ridicandu-se la 500 de milioane de dolari. Presa poloneza a informat ca decizia finala privind amplasarea fabricii va fi luata in aceasta luna, fiind vizata zona economica speciala din apropierea orasului Torun, situat in nordul tarii. In luna ianuarie, Sharp a informat ca va investi anual circa 1,7 miliarde de dolari in urmatorii doi-trei ani pentru dezvoltarea activitatii, in special a productiei de ecrane cu cristale lichide. Sharp, Sony si Samsung, lideri pe piata de profil, au facut eforturi mari pentru a majora vanzarile de televizoare cu ecrane LCD de peste 40 de inci, patrunzand pe un segment dominat pana in prezent de televizoarele cu plasma.

11 CELULARE. Sony Ericsson a lansat ieri in Romania 11 modele de telefoane, printre care P990 si K800. Primul este dotat cu un program antivirus si firewall special conceput pentru telefoanele mobile si beneficiaza de conectivitate Wireless LAN 802.11b. Modelul K800 poarta marca Cyber-shot (imprumutata de la camerele foto Sony) si este dotat cu camera foto de 3,2 megapixeli si blitz cu Xenon.

×
Subiecte în articol: IT