x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

17 Mar 2006   •   00:00

17 martie 2006

OFERTA PENTRU VODAFONE JAPONIA. Fondurile de investitii private Providence Equity Partners si Cerberus Capital Management intentioneaza sa lanseze o oferta de 15 miliarde de dolari pentru subsidiara Vodafone din Japonia, rivalizand cu oferta lansata de Softbank. Oferta va fi in numerar si va fi prezentata Consiliului de Conducere al Vodafone Japonia in cel mai scurt timp. Vodafone desfasoara deja negocieri cu Softbank, cel mai mare furnizor japonez de internet in banda larga, iar surse apropiate discutiilor estimeaza valoarea tranzactiei intre 13 miliarde de dolari si 17 miliarde de dolari.

ATAC LA LAPTOPUL DE 100 DE DOLARI. Presedintele Microsoft, Bill Gates, nu ia in serios proiectul dezvoltat de Google si Massachusetts Institute of Technology pentru lansarea unui computer destinat statelor in curs de dezvoltare, cu un pret de doar 100 de dolari. Noul produs incearca sa faciliteze accesul la tehnologie al locuitorilor din tarile mentionate. "Ultimul lucru pe care l-ai dori la un computer este sa nu aiba hard disk si sa fie dotat un display extrem de mic", a declarat Gates.

BILANT FLAMINGO. Flamingo International a realizat in 2005 o cifra de afaceri de 313,6 milioane de lei (circa 86,5 milioane de euro), in crestere cu aproximativ 30% fata de valoarea inregistrata in 2004, se arata intr-un comunicat al grupului transmis Bursei de Valori Bucuresti. Potrivit comunicatului, profitul net al grupului a fost de 7,3 milioane de lei, fata de nivelul de 14,8 milioane de lei in 2004. Profitul net s-a situat sub tinta vizata de companie, in principal in urma pierde- rilor provocate de diferentele de curs valutar, se precizeaza in comunicat.

CAUTARI GOOGLE. Departamentul de Justitie al SUA a redus semnificativ solicitarile privind oferirea de date referitoare la informatiile cautate pe internet, iar perspectiva ajungerii la un compromis a determinat cresterea cotatiilor actiunilor grupului american Google. Autoritatile americane au informat ca au nevoie de date referitoare la circa 50.000 de site-uri de internet si 5.000 de termeni de cautare, fata de cererile anterioare ce vizau cateva miliarde de adrese si mai multe milioane de termeni.

×
Subiecte în articol: IT