x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

11 Mar 2006   •   00:00
ADOBE PENTRU CELULAR. Producatorul de software Adobe Systems prognozeaza pentru urmatoarea perioada cresterea ponderii vanzarilor de programe utilizate pentru telefoanele mobile in totalul cifrei de afaceri, potrivit lui Shantanu Narayen, presedinte si director operational al companiei. Adobe intentioneaza sa-si creasca vanzarile de programe destinate telefoanelor mobile prin incheierea de parteneriate cu producatorii de astfel de aparate.

MASINA GANDURILOR. Informaticienii de la Institutul german Fraunhofer au prezentat, la targul CeBit de la Hanovra, un prototip de calculator care poate citi gandurile persoanei aflate in fata sa, transformandu-le in fraze care apar apoi pe un monitor. Persoana care vrea ca gandurile sa ii fie citite de calculator trebuie sa isi puna pe cap un dispozitiv care are 64 sau 128 de senzori si care permite masurarea activitatii cerebrale in acelasi fel ca o electroencefalograma. Semnalele electrice de la creier sunt transmise, prin intermediul senzorilor si cablurilor, catre calculator. Acesta le analizeaza si le transforma ulterior in diverse comenzi.

VIRUSI FEBRUARIE. Dupa cateva luni de dominare a familiei de virusi Sober, liderul amenintarilor malware - Netsky.P (20,3%) - atinge inca o data prima pozitie a clasamentului lunar de virusi, se arata intr-un raport de securitate Avira. A doua pozitie a acestui clasament lunar este ocupata de noul virus - Bagle.FI (17,1%), acesta fiind urmat de troianul Drop.Bagle.FR. (4,6% din totalul infectiilor raportate).

DIVIZIA A PE MOBIL. Clientii Orange pot urmari in direct pe telefonul mobil meciurile din Divizia A disponibile in portalul Orange World. Primele meciuri care vor putea fi urmarite pe telefonul mobil sunt: CFR Cluj - Sportul Studentesc (astazi de la ora 15:00) si Gloria Bistrita - Jiul Petrosani (duminica, de la ora 14:00). De asemenea, utilizatorii (cu telefoane compatibile video) pot primi alerte prin SMS din timpul meciurilor echipei favorite sau pot afla ultimele noutati sportive in Orange World.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT