x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

11 Feb 2006   •   00:00
INDICATORI. Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a propus modificarea si completarea modului de raportare a datelor statistice de catre furnizorii de retele si servicii de comunicatii electronice. Modificarile se refera la indicatorii care trebuie raportati, la termenele de raportare si periodicitate. Pentru telefonia fixa, proiectul introduce raportarea in mod distinct a unor date privind atat abonatii, cat si liniile de acces corespunzatoare. In cazul telefoniei mobile proiectul introduce indicatori referitori la noile tehnologii utilizate (3G, EV-DO), precum si obligatia de a prezenta, in mod separat, numarul de abonati si numarul de cartele SIM active corespunzatoare.

GAZETA ELECTRONICA. La trei luni de la lansarea Editiei Electronice a Gazetei Matematice, Societatea de Stiinte Matematice din Romania si Softwin au anuntat vanzarea a peste 2.000 de colectii complete ale publicatiei. Gazeta Matematica este cea mai prestigioasa publicatie de matematici din Romania si singura din lume publicata timp de 110 ani fara intreruperi, chiar si pe perioada celor doua razboaie mondiale. Editia electronica acopera aparitiile publicatiei intre anii 1895 si 2004.

FALIMENT CATODIC. Falimentul holdingului olandez al societatii mixte LG Philips Displays, cel mai mare producator din lume de tuburi catodice (CRT) pentru televizoare si monitoare, va afecta 17.000 de angajati, a declarat administratorul companiei, Louis Deterink. Societatea mixta cu sediul in Hong Kong, detinuta de companiile Philips si LG Electronics, a anuntat intrarea in faliment la sfarsitul lunii ianuarie, precizand ca vor fi afectati doar 750 de angajati din Olanda si Germania. Deterink a spus insa ca falimentul implica intreaga companie LG Philips Displays, diviziile si toti angajatii. "Totul intra sub incidenta falimentului companiei holding, cele 20 de fabrici si peste 17.000 de angajati", a spus oficialul, adaugand ca este vorba de unul dintre cele mai grave falimente din istoria Olandei.

Grupaj realizat de Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT