x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

08 Ian 2007   •   00:00
DECLIN MUZICAL. Muzicienii americani au vandut cu 4,9% mai putine albume pe suport clasic de tip CD sau pe internet in 2006, comparativ cu 2005, relateaza compania de cercetare de piata Nielsen Soundscan. Dezvoltarea muzicii digitale, in special achizitionarea de melodii la bucata, a condus la o crestere a vanzarilor de muzica per total cu 19,4%, comparativ cu anul anterior. Vanzarile de melodii in format digital au crescut cu 60%, in timp ce numarul de albume digitale vandute s-a dublat comparativ cu 2005.

INTERNET ELECTRIC. "La 1 ianuarie 2007 va fi lansat un amplu program-cadru de cercetare in domeniul PLC, care se va derula pe parcursul a sapte ani si care va avea un buget de 54 de miliarde de euro", a anuntat Paulo de Sousa, seful serviciului Mobile&Wireless din cadrul Comisiei Europene. PCL (Power Line Communications) inseamna transmisii de date prin intermediul retelelor electrice. La nivelul tehnologiei informatiei, investitiile europene in PLC vor ajunge la noua miliarde de euro, iar la nivel energetic, 2,3 miliarde de euro.

DIVIZARE. Asociatii Siemens Bucuresti au decis divizarea partiala a societatii intr-o noua societate, denumita Siemens Enterprise Communications. Ca urmare a divizarii, capitalul social al societatii Siemens Bucuresti se va reduce la circa 136.000 de lei (40.000 euro), iar valoarea unei actiuni se va reduce la 866 lei. Asociatii sunt doua companii austriece: Siemens Aktiengesellschaft, care detine 98,73%, avand o valoare de 134.230 lei (39.500 euro). Celalalt asociat este societatea austriaca Kabel und Drahtwerke AG, care detine 1,27% .

×
Subiecte în articol: IT