x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

04 Ian 2007   •   00:00
MEMORIE - Multa memorie, putina energie
Samsung Electronics a anuntat crearea primului chip de memorie DRAM (dynamic random access memory) pentru mobile cu o capacitate de stocare de 1 Gigabit. Constructorul asiatic doreste o economie de energie de 30 de procente si dimensiuni cu 20% mai reduse. Cipul va putea fi utilizat pentru aparate foto digitale, console sau playere multimedia. (Alina Munteanu)

ELICITATIE - Achizitii publice pe internet
"Sistemul eLicitatie devine un punct-cheie al achizitiilor publice din Romania, care vor trebui anuntate pe acest site. Site-ul raspunde cerintelor noii legislatii din domeniu si permite participarea companiilor din tarile Uniunii Europene", a delarat Catalin Marinescu, presedintele IGCTI, administratorul sistemului. Anunturile pentru achizitii care depasesc 125.000 de euro sau 420.000 de euro, in functie de autoritatea contractanta, vor fi transmise catre Jurnalul Oficial al UE. Circa 2.000 de institutii publice si companii private s-au inscris gratuit pe eLicitatie.

FALIMENT - Incercari esuate de salvare
BenQ Mobile se indreapta spre faliment dupa ce discutiile pentru evitarea acestui deznodamant nu au avut succes. Nici unul din posibilii investitori nu a prezentat o oferta pana la expirarea termenului-limita, in urmatoarele zile fiind asteptata deschiderea oficiala a procedurilor de insolventa.

STUDIU - Imobiliare online
Pew Internet& American Life Project a realizat un studiu care arata ca 39% dintre utilizatorii americani isi cauta casa pe internet. Tinerii sunt cei mai activi la acest capitol, 51% din cei cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani incercand sa gaseasca un loc de locuit pe net. In clasamentul oferit de trafic.ro., primele doua site-uri din aceasta categorie, imobiliare.ro si imobiliare.run.ro, reusesc sa contabilizeze 20.080, respectiv 17.472 de vizitatori saptamana aceasta. Software-ul pentru o agentie imobiliara costa in jur de 200 de euro, acesta permitand gestionarea eficienta a ofertelor. (Mihai Manole)

REPARATII. Doua ambarcatiuni vor incepe repararea cablurilor avariate de un cutremur la 26 decembrie, care a provocat deficiente ale sistemului de telecomunicatii pe continentul asiatic. Misiunea va dura circa doua saptamani, urmand ca alte doua nave sa se alature echipei pe parcurs. Pana la sfarsitul lunii, toate cablurile care servesc Hong Kongul si celelalte tari din regiune vor fi integral reparate. Costurile acestei operatiuni sunt estimate la 1,5 milioane de dolari. (Mihai Manole)

PROCES. Companiile Nokia, Samsung si Matsushita sunt acuzate de Fundatia pentru Cercetare din Washington de incalcarea unor patente privind tehnologia Bluetooth. Reclamantul sustine ca cele trei companii au comercializat dispozitive care au in componenta lor cipuri produse de firma britanica CSR, fara sa detina licenta de productie. Cotatia actiunilor CSR, care acopera peste 50% din piata globala de cipuri Bluetooth, a scazut cu 4,3% la scurt timp dupa declansarea acestei actiuni. (M.M.)

VERIFICARI. Cardurile bancare si mesajele electronice ale europenilor care calatoresc cu avionul spre Statele Unite vor putea fi studiate de autoritatile americane, datorita unui acord incheiat in octombrie intre Bruxelles si Washington. Cardurile vor fi verificate in cazul in care au fost folosite pentru rezervarea biletului de avion, alaturi de adresele de e-mail care sunt furnizate companiei aeriene. (Alina Munteanu)
×
Subiecte în articol: IT