x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget INFO

INFO

27 Dec 2006   •   00:00

Audiobook. O editura japoneza a anuntat lansarea unei colectii de carti in format audio, care va putea fi incarcata pe telefon. Editorul a folosit formatul audionumeric securizat utilizat de operatorii japonezi pentru serviciile care ofera muzica pentru telefoanele mobile. Cartile sunt disponibile in fisiere cu durata de cel mult opt minute si se vand, in Japonia, cu 105 pana la 200 de yeni bucata, adica intre 0,7 si 1,30 euro fiecare. Editura Kotonoha dispune pentru moment de circa 100 de titluri si spera sa vanda cate 1.000 de exemplare pe an din fiecare piesa.

Motor de cautare. Jimmy Wales (foto), fondatorul Wikipedia, a declarat ca intentioneaza sa lanseze un motor de cautare in 2007. Dezvoltat impreuna cu amazon.com, proiectul Wikiasari, si-a propus sa devina un concurent pentru motoarele de la Google si Yahoo, a aratat Wales intr-un intereviu pentru The Times. (Alexandru Radescu)

Telecomunicatii. Romanii au trimis 1.075 de milioane SMS-uri si peste 12 milioane de MMS-uri in primele sase luni ale anului, potrivit raportului semestrial realizat de ANRC. In ceea ce priveste telefonia fixa, cota operatorilor alternativi era de 15% la data de 30 iunie 2006. Numarul conexiunilor la internet in banda larga a inregistrat o crestere de 82,5% fata de sfarsitul anului 2005, ajungand la aproximativ 690.000. (Alexandru Radescu)

Condamnare. Directorul general al diviziei americane Samsung Electronics de semiconductoare, Young Hwan Park, a acceptat pedeapsa de zece luni de inchisoare si plata unei amenzi de 250.000 dolari, dupa ce s-a declarat vinovat de complicitate in cazul fixarii pretului la cipurile de memorie. Autoritatile americane l-au acuzat pe Y.H. Park ca s-a aliat cu angajatii altor grupuri cu activitate in domeniul productiei de cipuri de memorie in perioada 2001-2002, pentru a fixa preturile la componentele vandute celor mai importanti constructori de computere din SUA.

×
Subiecte în articol: IT